25.7.12

ΧΙΟΣ: «Δείχνει» τον οδηγό ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ...


http://www.alithia.gr
...και έλεγχο των λεωφορείων ζητά ο Δήμαρχος...
Ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που θα εξετάσουν τα δεδομένα για το θανατηφόρο τροχαίο στη Συκιάδα, έχοντας να αντιμετωπίσουν μια πολύ μεγάλη δυσκολία, αφού το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά, αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του...
Προέδρου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Λεωνίδα Καλαγκιά, το πρωί της Τρίτης στο "Ράδιο – ΑΛΗΘΕΙΑ", ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς αποδίδει την ευθύνη στον οδηγό του λεωφορείου.
Το καμένο ολοσχερώς λεωφορείο έχει μεταφερθεί σε οικόπεδο του Αστικού ΚΤΕΛ στο Κοντάρι, όπου φυλάσσεται από την αστυνομία, ενώ ένα όχημα του ΚΤΕΛ, ακριβώς ίδιο, έχει οδηγηθεί στο ΚΤΕΟ.
Το πρωί της Τρίτης πάντως, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Λεωνίδας Καλαγκιάς, εξέφρασε την απορία του από την απουσία σημαδιών φρεναρίσματος στο σημείο του δυστυχήματος, θεώρησε αδύνατο να υπήρχε πρόβλημα στο λεωφορείο και έκανε λόγο για «ανθρώπινο παράγοντα»… δείχνοντας προς την κατεύθυνση του οδηγού.
Να αναφερθεί ότι όσον αφορά την περαιτέρω διερεύνηση των αιτιών, ήδη από την Τροχαία η δικογραφία έχει μεταβιβαστεί στην Εισαγγελία, η οποία αναμένεται να δώσει εντολές για τα επόμενα στάδια, ενώ όπως επιβεβαίωσε από το "Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ" ο Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Γανιάρης, το τμήμα Μεταφορών – Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας έχει ζητήσει να εξαιρεθεί από την επιτροπή των πραγματογνωμόνων, μιας και το ίδιο διενεργεί –μέσω ΚΤΕΟ- τους ελέγχους καταλληλότητας των λεωφορείων.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στους ελέγχους που έγιναν σε όλα τα λεωφορεία (Αστικού, Υπεραστικού ΚΤΕΛ και ιδιωτικά) καθώς και στους επανελέγχους.
Στο μεταξύ, στην ανάγκη έλευσης πραγματογνωμόνων εκτός Χίου αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, λέγοντας ότι έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στο υπ. Μεταφορών. Ο ίδιος, με δεδομένο ότι ο Δήμος θα έχει από τη νέα σχολική χρονιά την ευθύνη για τη μεταφορά του μαθητικού δυναμικού, σημείωσε ότι θα ζητήσει από το ΚΤΕΟ ενημέρωση για τους ελέγχους που έχουν γίνει στα λεωφορεία –Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ- ώστε να μην υπάρχει καμία «σκιά»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: