25.7.12

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Βούλα Παπαχρήστου...


Εκτός της Ολυμπιακής ομάδας των Αγώνων του Λονδίνου έθεσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τη Βούλα Παπαχρήστου, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η ανάρτησή της στο twitter, το περιεχόμενο της οποίας θεωρήθηκε ρατσιστικό. Παρά τη δημόσια
ανακοίνωση συγγνώμης που ...
εξέδωσε η πρωταθλήτρια του τριπλούν, η ΕΟΕ κατέληξε στην απόφαση να μην της επιτρέψει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό» ανέφερε στο επίμαχο σχόλιό της η 23χρονη αθλήτρια.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ αναφέρει τα εξής: «Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».


ΠΑΣΟΚ: Ελπιζουμε να κατάλαβε το λάθος της

«Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
Ελπίζουμε - αναφέρεται στην ανακοίνωση - έστω και καθυστερημένα η κ. Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι ειλικρινής.

ΔΗΜΑΡ: Να ανακληθεί τώρα η συμμετοχή της Bούλας Παπαχρήστου

«Ρατσιστικό χιούμορ και "αστειάκια" που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Ζητεί παράλληλα από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή «να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία"»θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Κάποιοι κατηγορούν την Παπαχρήστου ότι στο παρελθόν έχει κάνει retweet σε ποσταρίσματα σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, ενώ έχει στείλει και χρόνια πολλά στον Ηλία Κασιδιάρη την ημέρα των γενεθλίων του.

«Ζητώ συγνώμη αν προσέβαλα ανθρώπους»

Από την πλευρά της η Παπαχρήστου, λίγη ώρα αργότερα, μέσω του facebook απάντησε στις επιθέσεις που δέχθηκε, τονίζοντας πάλι ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλει κανέναν: «Ολα αυτά που συνέβησαν δεν με εκφράζουν. Είμαι Αθλήτρια τίποτε άλλο!! Δεν συνηθίζω να προσβάλω ποτέ κανέναν...δεν είμαι αυτής της ιδεολογίας! Ζητώ συγνώμη αν άθελα μου προσέβαλα ανθρώπους! Δεν εχω καμία ανάμιξη με τα πολιτικά!!! Είμαι Αθλήτρια και μόνο!».

Πάντως, λίγο μετά την απολογητική της απάντηση, η Παπαχρήστου έσβησε τον λογαριασμό της στο twitter! Οσο για το ότι δεν έχει ανάμιξη με τα πολιτικά, όπως γράφτηκε σε διάφορα σάιτ στον λογαριασμό της ήταν συχνά-πυκνά τα retweets της από την Χρυσή Αυγή, ενώ υπήρχε και ένα συγκεκριμένο από τον βουλευτή της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη...
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: