24.7.12

Πονοκέφαλος στη ΝΔ...


Εσωκομματικός πυρετός στη ΝΔ εν όψει δύο «εκλογικών» αναμετρήσεων: Σήμερα, Τρίτη, στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πρόκειται να αναδειχθεί ο γραμματέας της ΚΟ, ενώ την Πέμπτη θα... αναδειχθεί ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής. Στην πρώτη περίπτωση, ο μοναδικός υποψήφιος Θανάσης Μπούρας έχει απέναντί του μόνο τη λευκή ψήφο, ενώ στη δεύτερη αναμέτρηση οι υποψήφιοι είναι πολλοί.

Ένας εξ αυτών, ο Ν.Νικολόπουλος, ο οποίος δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι τάσσεται εναντίον των αρχηγικών κομμάτων και υπέρ της αυτονομίας του κόμματος απέναντι στην κυβέρνηση. Επίσης, υπενθύμισε αυτά που η ΝΔ υποστήριζε προεκλογικά σχετικά με την πολιτική της απέναντι στο μνημόνιο και επισήμανε ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί εάν αυτά αναθεωρούνται ή όχι.

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να οριστούν ως κοινοβουλευτικοί

εκπρόσωποι της ΝΔ οι Μανόλης Κεφαλογιάννης, Μάκης Βορίδης και η Σοφία Βούλτεψη.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο κατά πόσο θα στηθεί ή όχι «κάλπη» για την εκλογή του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας -θέση για την οποία προαλείφεται ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή Θανάσης Μπούρας.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στελέχη του κόμματος προκρίνουν μια πιο χαλαρή διαδικασία εκλογής αφού δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος, φοβούμενα μήπως σε περίπτωση που στηθεί κάλπη υπάρξουν και κάποια λευκά ψηφοδέλτια -όπως είχε γίνει στην εκλογή του προηγούμενου γραμματέα της ΚΟ κ. Τασούλα.

Εάν οι τοποθετήσεις αυτές αναμένεται να περάσουν χωρίς τριγμούς, δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο και για τη θέση του γραμματέα του κόμματος, η εκλογή του οποίου θα γίνει την Πέμπτη.

«Εκλεκτός» μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, παρότι για ορισμένα στελέχη της Συγγρού μεταξύ των υποψηφίων Νίκου Νικολόπουλου, Παναγιώτη Αδρακτά, Νικήτα Κακλαμάνη και Φίλιππου Ταυρή, ο τελευταίος έχει το προβάδισμα. Υποψήφιος θα είναι και ο νεοκλεγείς βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Καράμπελας.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: