17.7.12

Γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν από ασφαλισμένους χρήματα για τις επισκέψεις...


Καταγγελίες πολιτών στον Οργανισμό...
Πληθαίνουν οι καταγγελίες στον ΕΟΠΥΥ από ασφαλισμένους που υποστηρίζουν ότι πολλοί συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί τούς ζητούν χρήματα για τις επισκέψεις, με το αιτιολογικό ότι έχουν ξεπεράσει το όριο των 150 έως 200 δωρεάν επισκέψεων τον μήνα.

Όπως αναφέρει το Έθνος, μετά τις καταγγελίες εκδόθηκε...
εγκύκλιος από τον ΕΟΠΥΥ για την «τήρηση συμβατικών όρων και κανόνων ιατρικής δεοντολογίας από τους συμβεβλημένους γιατρούς».

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι η διοίκηση του Οργανισμού έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών, σύμφωνα με τις οποίες συμβεβλημένοι γιατροί απαιτούν από ασφαλισμένους χρηματική αμοιβή ή τους απαξιώνουν με τη συμπεριφορά τους.

Η σύμβαση που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές προβλέπει ότι ο γιατρός αμείβεται από τον ΕΟΠΥΥ με 10 ευρώ ανά επίσκεψη, με ανώτατο μηνιαίο όριο επισκέψεων 150 ή 200, ανάλογα με την περίπτωση.

Πέραν της παραπάνω αμοιβής, ο γιατρός δεν επιτρέπεται να έχει ουδεμία οικονομική απαίτηση από τον ασφαλισμένο.
Πάντως, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προτείνει να επανεξεταστεί το ποσό των 10 ευρώ που αποδίδεται στους γιατρούς, καθώς κρίνεται πολύ χαμηλό και αποτελεί αντικίνητρο για τη στελέχωση μονάδων του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Γεράσιμο Βουδούρη, κατά την πρόσφατη διαδικασία πρόσληψης 5.000 θεραπευτών με διετή θητεία, υποβλήθηκαν μόλις 2.000 αιτήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: