4.7.12

Ποιους διάλεξε για στενούς του συνεργάτες ο Στουρνάρας...


Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών έχει καταλήξει για τα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν στις δύο θέσεις - «κλειδιά» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Τη θέση του επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) αναλαμβάνει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο... καθηγητής στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Π. Τσακλόγλου. Θα αντικαταστήσει στην κεφαλή της διαπραγματευτικής ομάδας με την τρόικα τον κ. Γ. Ζανιά ο οποίος μετακινήθηκε το Μάιο στη θέση του Υπουργού και θα αναλάβει τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Ο κ. Τσακλόγλου διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος των Πρωθυπουργών κ. Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου.

Στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών θα επανέλθει ο κ. Γ. Μέργος ο οποίος ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου επί κυβέρνησης της ΝΔ, επί υπουργίας του κ. Γ. Αλογοσκούφη. Ο νυν γενικός γραμματέας κ. Η. Πλασκοβίτης θα παραμείνει τουλάχιστον ως τη Δευτέρα και θα συνοδεύσει τον κ. Στουρνάρα στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες...
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: