14.7.12

ΚΥΠΡΟΣ: Στο μικροσκόπιο της Βουλής το θέμα των αξιόγραφων των τραπεζών...


Πάφος: Στο μικροσκόπιο της Βουλής βρίσκεται το θέμα των αξιόγραφων της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου δήλωσε το Σάββατο, ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, προσθέτοντας ότι η συζήτηση του θέματος θα συνεχισθεί τη Δευτέρα.

Σε δηλώσεις του από την Πάφο, ο κ. Ομήρου έκανε λόγο για ...
«πραγματικό έγκλημα σε βάρος απλών ανθρώπων πολλοί από τους οποίους είναι συνταξιούχοι που κατέθεσαν το εφάπαξ ή το ταμείο προνοίας τους»,. Ο κ. Ομήρου απέδωσε ευθύνες στην Κεντρική Τράπεζα και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως θεσμικά όργανα της πολιτείας αλλά και στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση σημείωσε ο κ. Ομήρου η οποία προχώρησε πρόσφατα στην ανακεφαλαιοποίηση των δυο τραπεζών έχει τον τρόπο και τις μεθόδους να αποφασίσει για την δικαίωση των κατόχων αξιόγραφων.

«Δεν είναι νοητό», τόνισε, ο κ Όμηρου, «οι κάτοχοι αξιόγραφων να βρίσκονται εκτεθειμένοι με το ενδεχόμενο να χάσουν τα χρήματα τους και η πολιτεία να παρουσιάζεται ως αδύναμη να επέμβει»,.

«Η Βουλή των Αντιπρόσωπων εξετάζει αρμοδίως το θέμα στην Επιτροπή Θεσμών και Αξιών . Η συζήτηση του θέματος θα συνεχισθεί τη Δευτέρα», σημείωσε ο κ. Ομήρου.

Ο Γιαννάκης Ομήρου ως πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι το κίνημα θα επιμένει μέχρι τέλους για τη δικαίωση τους και σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτεί το ενδεχόμενο οι κάτοχοι αξιόγραφων να χάσουν τα χρήματα τα οποία έχουν καταθέσει υπό τη μορφή αυτής της επένδυσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: