16.7.12

Εν αναμονή της απόφασης για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά Καλούση...


Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών συζητήθηκε τη Δευτέρα η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) κατά του πρώην δικαστικού λειτουργού Ευάγγελου Καλούση, ο οποίος έχει αποπεμφθεί από το δικαστικό σώμα, λόγω ... της εμπλοκής του στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Ο ΔΣΑ ζητάει να σφραγιστούν τα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας, που έχει συστήσει ο κ. Καλούσης, εταιρεία που έχει στελεχωθεί με οκτώ δικηγόρους.

Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι ο πρώην δικαστικός λειτουργός έχει συστήσει «εταιρικό μόρφωμα» και αντιποιείται τη δικηγορική ιδιότητα, προβαίνοντας, εκτός των άλλων, σε αθέμιτη διαφήμιση υπηρεσιών που προσιδιάζουν μόνο στο δικηγορικό λειτούργημα.

Παρέμβαση υπέρ του ΔΣΑ πραγματοποίησαν ακόμη 16 δικηγορικοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα. Υπέρ του ΔΣΑ, εξάλλου, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρός του, Δημήτρης Παξινός, ο οποίος τόνισε «τον υψηλό και άμεσο κίνδυνο που υφίσταται ως προς την παραπλάνηση και εξαπάτηση των πολιτών εξαιτίας των παράνομων ενεργειών, που -κατά τρόπο προκλητικό και πρωτοφανή για τα δεδομένα του νομικού κόσμου της χώρας- μετέρχεται ο Καλούσης, αντιποιούμενος τη δικηγορική ιδιότητα, ευτελίζοντας την παροχή νομικών υπηρεσιών και εξισώνοντάς την με την εμπορική δραστηριότητα».

Αναμένεται η έκδοση της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων του Ειρηνοδικείου Αθηνών...
भम.

Δεν υπάρχουν σχόλια: