29.7.12

Φθηνές βουτιές στην... πόλη αψηφώντας τους κινδύνους...


Φθηνές λύσεις για μια ανάσα δροσιάς, εν μέσω καυτών θερμοκρασιών, αναζητούν αρκετοί Θεσσαλονικείς, που δεν διστάζουν να κάνουν τις βουτιές τους, όχι απλώς στις γνωστές κοντινές παραλίες, αλλά ... πλέον και σε αυτές της πόλης.

Η Πλαζ Αρετσούς, το Καραμπουρνάκι και η Σοφούλη δέχονται τα τελευταία δυο χρόνια αρκετούς λουόμενους. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι περίπου 100-150 άτομα επισκέπτονται μόνο την πλαζ Αρετσού- που πρώτα ήταν στέκι μόνο των χειμερινών κολυμβητών - για να κάνουν μια βουτιά, παρά τις ταμπέλες του δήμου Καλαμαριάς, που αναγράφουν «Ακατάλληλα ύδατα - κολυμπάτε με δικής σας ευθύνη».

«Η ποιότητα των υδάτων είναι λίγο κάτω από τα επιτρεπτά όρια, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις και γι΄ αυτό και εμείς διατηρούμε αυτές τις ταμπέλες, ωστόσο, ο κόσμος κάνει τις βουτιές του εκεί» είπε στη Voria.gr ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης Φίλιππο Καρυπίδη στην πλαζ Αρετσούς οι μετρήσεις των υδάτων είναι πολύ συχνές, με τελευταία αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 12/6/2012. «Οι τιμές των μικροβιολογικών παραμέτρων που εξετάστηκαν βρέθηκαν εκτός ορίων της σχετικής ΚΥΑ» αναφέρεται στο έγγραφο των μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από το ΑΠΘ για τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη, δεν είναι μόνο οι κάτοικοι της περιοχής που επιλέγουν να δροσιστούν σε αυτές τις παραλίες, καθώς φαίνεται ότι τις... τιμούν και από άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος φυσικά που άρχισε να γεμίζει η συγκεκριμένες πλαζ, θυμίζοντας εικόνες της περιόδου πριν την απαγόρευση κοντά στο 1976, είναι η οικονομική κρίση, καθώς αρκετοί δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να φύγουν μακριά. «Τι να κάνει ο κόσμος, θέλει λίγο να δροσιστεί» παρατηρεί χαρακτηριστικά ο κ. Καρυπίδης.

Από την πλευρά της πάντως η δημοτική αρχή έχει φροντίσει για τις συγκεκριμένες παραλίες. Έτσι, στην πλαζ Αρετσού, που είναι οργανωμένη, θα βρει κανείς το δημοτικό αναψυκτήριο, ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες και τουαλέτες, ενώ στο Καραμπουρνάκι μεταξύ των καταστημάτων Shark και Azzuro, έχει ομπρέλες, παγκάκια, αποδυτήρια, ελεύθερη παραλία και ξαπλώστρες, κοντά στον όμιλο των ψαράδων.
voria.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια: