6.7.12

Προειδοποιητικές βολές Βενιζέλου για όσους πρώτα γλείφουν και μετά υπονομεύουν...


Προειδοποιητικά μηνύματα εναντίον των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αποστασιοποιούνται από τις εσωτερικές διεργασίες και εναντίον όσων λειτουργούν υπονομευτικά στον ίδιο έστειλε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας χθες στην...
κοινοβουλευτική ομάδα χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα εναντίον όσων επιχειρούν να τον υπονομεύσουν και έκανε έμμεση αναφορά στις υπό δημιουργία ή συγκρότηση πολιτικές κινήσεις:

«Είναι διαχρονικά κάποιοι στο ΠΑΣΟκ που γλείφουν πάντα τους αρχηγούς και μετά τους υπονομεύουν πιστεύοντας ότι μπορούν να υπονομεύσουν και την πορεία του κόμματος» είπε και, μάλιστα, προκάλεσε αίσθηση, προτρέποντας τους παρόντες βουλευτές να εκπέμψουν και εκτός αιθούσης τη συγκεκριμένη αναφορά του με προφανή στόχο να κοινοποιηθεί και στους «εσωτερικούς εχθρούς» που ο κ. Βενιζέλος διαπιστώνει ότι υπάρχουν.

Δευτερολογώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τον εντυπωσιάζει μια περίεργη δημοσιότητα «για ορισμένες κινήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για ένα παθογενές φαινόμενο:

«Υπάρχει μια πλήρης απώλεια της αίσθησης των μεγεθών των προσώπων και των μεγεθών διαφόρων υπαρκτών ή δήθεν συλλογικών κινήσεων».

Οι υπαινιγμοί αυτοί του κ. Βενιζέλου ερμηνεύτηκε ότι αφορούν πρωτίστως τον Ηλία Μόσιαλο ο οποίος απόψε ιδρύει Κίνηση Πολιτών που θα κινείται παράλληλα με το ΠΑΣΟΚ. Δευτερευόντως ο κ. Βενιζέλος έβαλε στο στόχαστρο και τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος συμμετέχει στην πρωτοβουλία πολιτών Π80, απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, η υποτιμητική έκφραση την οποία χρησιμοποίησε ο κ. Βενιζέλος περί «μεγεθών» με στόχο να μειώσει την αξία των κινήσεων αλλά και την αξία των στελεχών που τις επιχειρούν.

Στη συζήτηση είχε προηγηθεί παρέμβαση του Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος στηλίτευσε κάποιους που «συγκροτούν απόψεις σε ομάδες και κάνουν κακό στην παράταξη ενώ εξαφανίζονται στα δύσκολα».

Παρέμβαση που προκάλεσε αίσθηση έκανε κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Ο πρώην υπουργός αφού παρατήρησε ότι ορισμένοι υπουργοί της Ν.Δ. λαϊκίζουν, σχολίασε ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι διολισθαίνει η όλη κατάσταση γύρω από τη δανειακή σύμβαση, δεν γίνεται να το αντέξει το ΠΑΣΟΚ και σε ότι τον αφορά «δεν θα είχε και νόημα να είμαι στην πολιτική».

Ως μήνυμα αποστασιοποίησης εκλαμβάνεται από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η σημερινή απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από την σημερινή ιδρυτική Συνδιάσκεψη. Ο πρώην πρωθυπουργός ειδοποίησε ότι δεν θα συμμετάσχει διότι είναι καλεσμένος σε συνέδριο στη Ρόδο για τις τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας στην εκπαίδευση όπου και θα βραβευθεί.

«Η καρδιά του θα είναι κοντά μας» περιορίστηκε να σχολιάσει ο κ. Βενιζέλος, χωρίς να κρύψει την ενόχλησή του. Ωστόσο αρκετοί βουλευτές εξηγούσαν ότι το εν λόγω συνέδριο στη Ρόδο είναι τριήμερο και ότι ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να διευθετήσει το πρόγραμμά του με τρόπο ώστε να παραστεί στη Συνδιάσκεψη.

Η Συνδιάσκεψη θα ξεκινήσει σήμερα στις 10 το πρωί και αναμένεται να αποκαλυφθούν οι προθέσεις του κ. Βενιζέλου για το «νέο ΠΑΣΟΚ» που σχεδιάζει. Το κλίμα βαρύνεται ωστόσο από τη στάση των κορυφαίων στελεχών (Ανδρέας Λοβέρδος, Αννα Διαμαντοπούλου) που διαφωνούν με τους χειρισμούς του κ. Βενιζέλου και κρατούν επιφυλακτική στάση...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: