10.7.12

Ζουν σε σπηλιά!...


Μέσα σε μια σπηλιά στην παραλιακή του Ηρακλείου Κρήτης έχει βρει καταφύγιο ένα ζευγάρι Βούλγαρων μεταναστών. Ως άλλοι Ρωβινσώνες έχουν «στήσει» το σπιτικό τους και προσπαθούν να ... επιβιώσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες καθώς η οικονομική τους κατάσταση δεν τους έχει αφήσει περιθώριο επιλογής.

Σύμφωνα με το PrismaNews τα μόνα τους υπάρχοντα είναι ένας παλιός καναπές όπου κοιμούνται και ένας τενεκές που τον χρησιμοποιούν για να μαγειρέψουν.

Η περίπτωση του ζευγαριού δεν άφησε ασυγκίνητη την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου που βρέθηκε στην περιοχή και συνάντησε τους ανθρώπους.

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ Σωκράτης Βαρδάκης θα βρεθεί ξανά σήμερα στο πλευρό του ζευγαριού ενώ έχει προβλέψει να δοθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Όπως ανέφερε στο PrismaNews ο ίδιος η κατάσταση είναι δραματική. Το ζευγάρι επιβιώνει σε συνθήκες εξαθλίωσης σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μια οργανωμένη παρέμβαση από το κράτος. "Μια τσάντα τρόφιμα δεν αρκεί. Θα περάσουν μια μέρα, δυο μέρες μετά τι θα γίνει. Κάτι πρέπει να γίνει, η κατάσταση είναι τραγική" ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: