1.7.12

Γ. Στουρνάρας: «Δεν θα γίνω πολιτικός, θέλω να διώξω το στίγμα από τη χώρα»...


«Ορισμένοι θέλουν να με ανακατεύουν στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις, αλλά εγώ δεν έχω πολιτικές φιλοδοξίες. Εχω ένα καθήκον πολύ υψηλότερο από... την πολιτική καριέρα, και αυτό είναι να φύγει το στίγμα από τη χώρα, να επανέλθει η λειτουργία της οικονομίας και να ξεκινήσει η πορεία προς την ανάπτυξη. Οι Ευρωπαίοι μάς θεωρούν ‘‘ειδική περίπτωση’’ και αυτό δεν είναι ανεκτό. Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας στην Ελλάδα».

Αυτό δηλώνει ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έχει πολύ συγκεκριμένες προτεραιότητες για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν στην οικονομία. Είναι σαφές ότι αυτές συνδέονται με την ανάπτυξη και τις διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν παράλληλα με την προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας.

Ρευστότητα και καταθέσεις

Ο κ. Στουρνάρας θεωρεί ότι χωρίς αποκατάσταση της ρευστότητας στην εγχώρια αγορά δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και υποστηρίζει ότι η αύξηση της ρευστότητας θα έρθει μέσω της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των Ελλήνων αρχικά και των ξένων στη συνέχεια στην ελληνική οικονομία.
πηγη protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: