21.7.12

Ο Σταύρος Μαλάς υποψήφιος του ΑΚΕΛ για την κυπριακή προεδρία...


Με συντριπτική πλειοψηφία το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ επικύρωσε την πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής για στήριξη της υποψηφιότητας του υπουργού Υγείας Σταύρου Μαλά για την προεδρία της Δημοκρατίας στις εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της...
ψηφοφορίας, από τους 1.301 συνέδρους ψήφισαν 1.288. Βρέθηκε ένα ψηφοδέλτιο άκυρο και έξι λευκά.

Από τα 1.288 έγκυρα ψηφοδέλτια, 1.183 σύνεδροι ψήφισαν υπέρ της πρότασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, ή ποσοστό 92,3%, εναντίον 81 ή ποσοστό 6,3%. Υπήρξαν επίσης 17 αποχές, ποσοστό 1,3%.

Μιλώντας στο συνέδριο ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι η επιλογή του Σταύρου Μαλά ως υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας μπορεί να απαντήσει στις προσδοκίες και στις ανησυχίες όχι μόνο του κόσμου του ΑΚΕΛ, αλλά κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού ανθρώπου.

Ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε ότι ο κύριος Μαλάς «δεν είναι μόνο ικανός επιστήμονας με πλούσιο βιογραφικό, αλλά ένας δημιουργικός πολιτικός, που ανέδειξε στην πράξη την ικανότητά του να προωθεί μεταρρυθμίσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου». Πρόσθεσε ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να αντιμετωπίσει επάξια τους ανθυποψηφίους του.

Είναι, συμπλήρωσε ο κ. Κυπριανού, ένας νέος άνθρωπος που δεν έχει φθαρεί στην πολιτική και ταυτόχρονα δεν είναι άσχετος με αυτή, προσθέτοντας ότι έχει πολύχρονη και επιτυχημένη ανάμειξη στα κοινά.

«Οι μεγάλες κουβέντες έχουν χρεοκοπήσει τον τόπο» δήλωσε ο κ. Μαλάς αποχωρώντας από το συνέδριο του ΑΚΕΛ.

Δήλωσε επίσης ότι θα πολιτευθεί χωρίς μεγάλα λόγια, αρχίζοντας μια προσπάθεια κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας όμορων πολιτικών δυνάμεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: