27.7.12

ΠΑΤΡΑ: Εκατομμύρια ευρώ στις βίλες που απειλούνταν από τη φωτιά...


"ΕΠΩΝΥΜΟΙ" ΕΦΕΥΓΑΝ ΜΕ "ΠΑΚΟΥΣ" ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ...
Ποιο ήταν το «κλου» της ιστορίας με την μεγάλη πυρκαγιά στα Σελλά, Αργυρά, Πλατάνι, Καστρίτσι και Δρέπανο; Αν εξαιρέσουμε το γεγονός της μεγάλης καταστροφής, λόγω της εμπρηστικής (όπως όλα δείχνουν) ενέργειας, ένα γεγονός που παρατηρήθηκε αλλά δεν ... δημοσιεύθηκε ήταν αυτό της αγωνίας πολλών ιδιοκτητών σπιτιών να σώσουν τα λεφτά τους!

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του «Κόσμου» το πρωί εκείνης της ημέρας δεκάδες μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών που κινδύνευσαν από την πύρινη λαίλαπα έτρεχαν και δεν έφταναν προκειμένου να σώσουν τα μετρητά τους!

Αρκετοί από τους ιδιοκτήτες βιλών και άλλων πολυτελών σπιτιών φαίνεται πως είχαν κρύψει τα χρήματά τους σε «μυστικά» σημεία, μέσα στα σπίτια τους και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν όταν πληροφορήθηκαν πως η φωτιά απειλεί Καστρίτσι, Πλατάνι κλπ ήταν να σπεύσουν στο σημείο και να απομακρύνουν τα μετρητά! Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αρκετοί εγκατέλειψαν άρον άρον τις δουλειές τους, έσπευσαν στο σημείο, μπήκαν μέσα στα σπίτια τους και βγήκαν... με μια «αγκαλιά» εκατοντάευρα! Αναγνώστης του «Κόσμου» μας εκμυστηρεύθηκε πως γνωστός πατρινός που διατηρεί σπίτι στο Καστρίτσι βγήκε έχοντας στα χέρια του... μια αγκαλιά χαρτονομίσματα (πάνω από 200.000 ευρώ)! Άλλοι πάλι τα είχαν μέσα σε βαλίτσες και κάποιος σε μεγάλο φάκελο! Τα έβαλαν μέσα στο αυτοκίνητό τους (το είχαν έτοιμο για να φύγουν σε περίπτωση επέκτασης της πυρκαγιάς) και συνέχισαν να παρατηρούν την διαδρομή της φλόγας με την ευχή... να μην φθάσει μέχρι το ακίνητό τους! «Τουλάχιστον να σώσω τα λεφτά, αν δεν μπορώ να σώσω το σπίτι μου» έλεγε κάποιος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ "ΚΟΣΜΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: