25.7.12

Η.Διώτη: «Δεκανίκι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜ.ΑΡ.»...


Επίθεση στην κυβέρνηση για το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που προωθείται εξαπολύει με συνέντευξή της στη «metro» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, η οποία χαρακτηρίζει τη ΔΗΜ.ΑΡ. «δεκανίκι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ». Η ίδια δηλώνει πως οι πολιτικές που ακολουθούνται είναι λάθος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι...
«πειραματόζωο σε ένα θανατηφόρο πείραμα».
Πώς κρίνετε την πορεία της κυβέρνησης στο ένα μήνα ζωής που έχει;
Η κυβέρνηση, όπως λέγαμε και προεκλογικά, θα τηρήσει ευλαβικά τα μέτρα του Μνημονίου, αφού υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού με εκβιασμούς, ψέματα και τηλεοπτική τρομοκρατία. Τώρα, «ο βασιλιάς είναι γυμνός». Η περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση κατέρρευσε πριν καλά-καλά ξημερώσει 18 Ιούνη. Φυσικά, ήταν αναμενόμενο, διότι ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ., ως νεοφιλελεύθερο κόμμα που είναι, είχαν ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο και συμφωνούσαν απόλυτα με αυτή την πολιτική. Η διαφωνία που είχαν ήταν στο ποιος διαχειρίζεται την εξουσία. Τώρα λοιπόν, που έγιναν αυτοί οι διαχειριστές μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το δεκανίκι της ΔΗΜ.ΑΡ., βλέπουμε πλήρη ευθυγράμμιση με την κ. Μέρκελ.
Συμφωνείτε με τη λίστα των 28 αποκρατικοποιήσεων που θέλει να κάνει η κυβέρνηση;
Δεν συμφωνώ με τις αποκρατικοποιήσεις. Και, για να είμαστε ακριβείς και να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο, πρόκειται για σχέδιο που βγάζει στο σφυρί τη δημόσια περιουσία και τα δημόσια αγαθά και μάλιστα στην πιο κρίσιμη στιγμή. Χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το δυσφημισμένο Δημόσιο και ισχυρίζονται ότι δεν επιθυμούν να κόψουν μισθούς και συντάξεις. Άρα λένε ότι πρέπει να προχωρήσουν σε τέτοιες αλλαγές. Ψεύδονται. Να είστε βέβαιη ότι θα τα κάνουν όλα αυτά. Εν κατακλείδι, το πολύ σοβαρό ζήτημα είναι ότι σκοπεύουν να αφήσουν την ελληνική κοινωνία πάμφτωχη από εισόδημα, πάμφτωχη και από περιουσία. Δηλαδή να μην έχει ποτέ καμιά ελπίδα ανάκαμψης. Αυτό σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις. Γη, νερό, ενέργεια, δημόσιες επιχειρήσεις ξεπουλιούνται. Είναι σαν να σου παίρνουν το σπίτι, να σε αφήνουν άστεγο και ταυτόχρονα να απαιτούν να αναπτυχθείς και να ευημερήσεις. Γίνεται; Όχι βέβαια.
Σήμερα μάθαμε ότι η «τρύπα» που έχει να αντιμετωπίσει ο Γ. Στουρνάρας και το επιτελείο του είναι 5,5 δισ. ευρώ και όχι 3,5 δισ.
Κοιτάξτε, έχουν βαρεθεί οι πολίτες να ακούν αυτές τις αστειότητες των κυβερνήσεων. Υποτιμούν τόσο πολύ τον κόσμο, που νομίζουν πως με αυτά τα φτηνά επιχειρήματα θα του βάλουν το κεφάλι στον ντορβά και θα το δεχτεί αδιαμαρτύρητα. Αυτά τα επιχειρήματα, με τα χρήματα που λείπουν κάθε φορά και τα μέτρα που δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν και τον προγραμματισμό του Μνημονίου που δεν βγαίνει, τα ακούμε από την αρχή όταν θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και ανασφάλειας για να πάρουν νέα μέτρα. Φυσικά τα νούμερα δεν βγαίνουν, γιατί, όπως από την αρχή λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι λάθος όλη η συνταγή. Είμαστε πειραματόζωα σε ένα θανατηφόρο πείραμα.
Πού πιστεύετε ότι θα βρεθούν αυτά τα χρήματα;
Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει, που έχει αυτήν την πολιτική και που ισχυρίζεται ότι θα βρει λύσεις και ισοδύναμα μέτρα. Εμείς είχαμε προτείνει άλλη πολιτική. Κατά τη γνώμη μου πάντως, τα χρήματα θα τα πάρουν από τις τσέπες των Ελλήνων εργαζομένων και από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Σας τρομάζει η έλευση της τρόικας; Πιστεύετε ότι κρύβουν καινούργιο άσο μέτρων στο μανίκι τους;
Οι άνθρωποι της τρόικας είναι υπάλληλοι μιας συγκεκριμένης πολιτικής. Εστιάζουν σε αριθμούς και δεν τους ενδιαφέρει αν πίσω από τους αριθμούς είναι άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν με τα 300 ευρώ που προτείνουν, με την υπερφορολόγηση, χωρίς δικαιώματα και χωρίς αξιοπρέπεια. Η τρόικα υλοποιεί ένα πολεμικό ουσιαστικά πρόγραμμα, βίαιης εκπτώχευσης ενός λαού. Δεν είδα ποτέ κάποιον άσο στο μανίκι – αυτά τα λένε στα κανάλια–, αλλά στην πραγματικότητα είναι όλα γνωστά μέσω του Μνημονίου που έχει υπογραφεί. Ό,τι ζητάει η τρόικα το έχουν υπογράψει και αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Και μην ξεχνάμε πως το υπέγραψαν ακριβώς γιατί όλα τα χρόνια που πέρασαν αυτοί κυβερνούσαν εναλλάξ και είναι απολύτως υπεύθυνοι και για τις εξελίξεις στη χώρα και για τα σκάνδαλα και για τις μίζες και για όλα. Όταν ήρθε λοιπόν η ώρα του λογαριασμού, παρέδωσαν ανερυθρίαστα τη χώρα σε δανειστές-απαλλοτριωτές.
Μετά τις εκλογές, οι Έλληνες χαλάρωσαν νιώθοντας ότι έχουν πλέον κυβέρνηση. Υπάρχει όμως η αίσθηση ότι το ίδιο έχει συμβεί και με την αξιωματική αντιπολίτευση. Ισχύει;

Επιτρέψτε μου να έχω μια άλλη εικόνα, που θα σας την περιγράψω. Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μετά τις εκλογές, στην πορεία προς το ενιαίο κόμμα, διοργανώνουμε τοπικές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα. Οι άνθρωποι μπορεί να είχαν αυταπάτες ή να πίστεψαν τα κανάλια, πως αν κυβερνήσει η Αριστερά θα καταστραφούμε, ήδη όμως βλέπουν τη διάψευση. Είναι πολύ ανήσυχοι για την κυβέρνηση και στηρίζουν τις ελπίδες τους στην αντιπολίτευση. Εμείς, από τη μεριά μας, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να οργανωθεί ο κόσμος και να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις που έρχονται. Είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο της Αριστεράς με την κοινωνία. Δεν είμαστε θεατές. Είμαστε μαχητική αντιπολίτευση, η πιο μαχητική στην Ευρώπη, και ονειρευόμαστε ένα δίκαιο κόσμο. Και βλέπουμε και στην Ισπανία τι γίνεται και ελπίζουμε πως είναι πολύ κοντά η μέρα των συνολικών ρήξεων με τον εφιάλτη που ζούμε.
Συνέντευξη στην Μάρα Μπέκα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: