28.7.12

Έστειλε σε ψυχίατρο σκίτσα με αναπαράσταση του μακελειού...


Ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού που πριν από μία εβδομάδα κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, σε κινηματογράφο της Ορόρα στο Κολοράντο των ΗΠΑ, παρακολουθούνταν από ... ψυχίατρο στον οποίο έστειλε ένα τετράδιο και σκίτσα στα οποία αναπαριστούσε το έγκλημα που προετοιμαζόταν να διαπράξει, όπως αναφέρουν οι δικηγόροι του στα έγγραφα που έδωσαν στη δικαιοσύνη.

Ο Τζέιμς Χολμς, 24 ετών, είχε στείλει αυτό το πακέτο σε έναν ψυχίατρο του πανεπιστημίου του Κολοράντο, όπως αποκάλυψαν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Αντικρουόμενες πληροφορίες κυκλοφορούσαν στον Τύπο σχετικά με την πιθανότητα να μπορούσε να έχει αποφευχθεί η τραγωδία, αν το δέμα αυτό είχε φτάσει εγκαίρως στον προορισμό του.

Σε αίτημα που κατέθεσαν στη δικαιοσύνη και έγινε γνωστό από έναν δικαστή, οι δικηγόροι του Χολμς αναφέρουν ότι παραβιάστηκαν τα συνταγματικά δικαιώματα του πελάτη τους από την αποκάλυψη της ύπαρξης και του περιεχομένου του δέματος αυτού.

Οι δικηγόροι ισχυρίζονται ότι το περιεχόμενο του δέματος αυτού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο στη δίκη γιατί «ο Χολμς ήταν ασθενής της δρ (Λιν) Φέντον και οι συνομιλίες τους προστατεύονται» από το ιατρικό απόρρητο.

Τη Δευτέρα, οπότε και ο Χολμς θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον της δικαιοσύνης, αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο 24χρονος φοιτητής που κατάγεται από την Καλιφόρνια κατηγορείται ότι σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμη 58 σε έναν κινηματογράφο της Ορόρα, ένα προάστιο του Ντένβερ, στη διάρκεια της πρεμιέρας της νέας ταινίας της σειράς Μπάτμαν.

Αυτή τη στιγμή κρατείται στην απομόνωση της φυλακής Αραπάχοε και, αν κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, αν και στην πολιτεία του Κολοράντο δεν έχει εκτελεστεί κανείς από το 1976.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: