19.7.12

Μήνυση κατά Λαυρεντιάδη από επτά τράπεζες...


Μήνυση σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 5 συνεργατών του κατέθεσαν την Τρίτη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Ι. Σακελλάκο, επτά ελληνικές και ξένες τράπεζες.

Πρόκειται για τις... Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς, Γενική, Millenium, HSBC και Ελληνική Τράπεζα., οι οποίες υπέβαλαν μήνυση για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, κακουργηματική χειραγώγηση της μετοχής της «Νεοχημικής», κατάχρηση προνομιακών πληροφοριών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, οι τράπεζες κατηγορούν τον κ. Λαυρεντιάδη και τα υπόλοιπα διευθυντικά στελέχη της «Νεοχημικής» για το γεγονός ότι αλλοίωσαν τους ισολογισμούς της εταιρείας, παραπλανώντας τις τράπεζες που της χορήγησαν δάνεια 500 εκατ. ευρώ το 2008.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών διαβίβασε τη μήνυση στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, η οποία με τη σειρά της έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στον εισαγγελέα που είχε χειριστεί και την υπόθεση της Proton Bank, κ. Ιωάννη Δραγάτση.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: