10.7.12

Τα «δίδυμα φωτιά» της κυβέρνησης ...


Καθημερινές πλέον οι συγκρούσεις και οι διαφωνίες...
Οι άσχημες σχέσεις που υπήρχαν μεταξύ του Ν. Νικολόπουλου και του Γ. Βρούτση φαίνεται πως δεν είναι οι μοναδικές που υπάρχουν στην κυβέρνηση.

Υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί συγκρούονται σχεδόν σε καθημερινή βάση στο... παρασκήνιο για τις αρμοδιότητες. Οι αντιπαραθέσεις με την μορφή διαμαρτυριών έχουν φτάσει ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο προσπαθεί να ρίξει τους τόνους.

Κ. Αρβανιτόπουλος – Κ. Τζαβάρας

Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού και ο αναπληρωτής υπουργός δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Οι διαφορές τους δεν είναι προσωπικές. Ωστόσο, ο Κώστας Τζαβάρας που έχασε το υπουργείο Δικαιοσύνης στο... και πέντε, επιθυμεί να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο ρόλο στα θέματα του πολιτισμού κάτι με το οποίο διαφωνεί ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα το γεγονός ότι για θέματα που αφορούν τον πολιτισμό βγάζουν και οι δύο ανακοινώσεις.

Ευ. Λιβιεράτος – Α. Παπαγεωργίου

Κόντρα για τα ενεργειακά μεταξύ του υπουργού περιβάλλοντος και του υφυπουργού. Ο πρώτος, άνθρωπος του Ευ. Βενιζέλου και ο δεύτερος του Αντώνη Σαμαρά. Ο «καθηγητής» Ευ. Λιβεριάτος επιθυμεί να έχει στην αρμοδιότητα του τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες και το διατύπωσε και εγγράφως στον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο. Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης, καθώς ο πρωθυπουργός φαίνεται να θέλει να πάρει τις αρμοδιότητες ο πρώην Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑ.

Α. Λυκουρέντζος – Μ. Σαλμάς

Ο ένας γνωρίζει από κοντά τα προβλήματα της υγείας, ο άλλος τώρα τα μαθαίνει. Είναι κοινό μυστικό ότι ο Μάριος Σαλμάς επιθυμούσε να αναλάβει την θέση του υπουργού και εξεπλάγη, όταν πληροφορήθηκε ότι επικεφαλής τέθηκε ένας πολιτικός, ο οποίος μπορεί να έχει πολύ καλές προθέσεις, ωστόσο, δεν ξέρει «από μέσα» τα θέματα και ιδίως σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Ο Μάριος Σαλμάς ήταν και υφυπουργός υγείας την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Χρ. Λαζαρίδης – Γ. Στουρνάρας

Τα πρώτα «φάλτσα» του υπουργού Οικονομικών στις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά και η δήλωση του στους Financial Times φαίνεται πως δεν άρεσαν στο στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού. Αντώνης Σαμαράς και Χρύσανθος Λαζαρίδης έχουν ταυτόσημες απόψεις στην οικονομική πολιτική. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην πρώτη συνάντηση που έγινε μετά την συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για την κυβέρνηση Παπαδήμου, ένας από τους εκπροσώπους της ΝΔ ήταν ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, όπως και τώρα στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των τριών κομμάτων για την προγραμματική συμφωνία.



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: