15.7.12

Ξενυχτώντας με την Τατιάνα...



Βίδος Κοσμάς

Θύμα του τζετ λαγκ έπειτα από ένα μεγάλο ταξίδι στην Αμερική, τις τελευταίες ημέρες δεν μπορούσα να κοιμηθώ πριν από τις πέντε το πρωί. Τι έκανα για να περάσει η ώρα, που δεν περνούσε; Διάβαζα ώσπου... κουράζονταν τα μάτια μου. Ελυνα Σουντόκου ώσπου ζαλιζόμουν από τους δεκάδες αριθμούς. Και έβλεπα τηλεόραση. Πολλή τηλεόραση. Κακή τηλεόραση. Ανθρωπος που συνήθως κοιμάται νωρίς, δεν ήμουν «εξοικειωμένος» με το μεταμεσονύκτιο πρόγραμμα.

Τώρα που... εξοικειώθηκα, εύχομαι να επιστρέψω γρήγορα στους συνήθεις ρυθμούς, που με θέλουν γύρω στις 23.00 να βλέπω τα πρώτα όνειρα. Τα προτιμώ από τον εφιάλτη των αφελών ταινιών, των χιλιοπαιγμένων ελληνικών σειρών, των «μονόπρακτων» του τηλεμάρκετινγκ που ξεχνούν να τελειώσουν, και των πορνοδιαφημίσεων που διακόπτουν διαρκώς το πρόγραμμα για να σου επισημάνουν ότι είσαι χαλβάς αν δεν πάρεις αμέσως τηλέφωνο την καυτή Τατιάνα που «σε περιμένει για να σου κάνει κόλπα που δεν τα φαντάζεσαι, τρελό αγόρι».

Εγώ την Τατιάνα την προσπέρασα. Στάθηκα όμως και πάλι στη «Χαρά» και στο καφέ της, στις 03.10, παρακολουθώντας αυτή τη φορά (την εικοστή... τόση) το σίριαλ στην υποτιτλισμένη εκδοχή «για άτομα με προβλήματα ακοής». Τα οποία άτομα πρέπει να έχουν και πρόβλημα ύπνου για να επωφεληθούν των έξτρα κοινωνικών παροχών των καναλιών.

Παρακολούθησα, επίσης, δύο μετριότατες ταινίες που έμοιαζαν να είναι η ίδια ταινία γυρισμένη δύο φορές: στην πρώτη ο σύζυγος σκηνοθετεί τη δολοφονία του από τη σύζυγό του, η οποία αφού αποκαλύπτει τη σκευωρία τον τιμωρεί παραδειγματικά και ζει ευτυχισμένη με τον γιο της. Στη δεύτερη, ο σύζυγος σκηνοθετεί την αυτοκτονία του αλλά η συμβία του τον ξεμπροστιάζει, τον κλείνει στη φυλακή και ζει ευτυχισμένη με τους δικούς της γιους. Πλήξη! Και δεν ήταν μόνο αυτές...

Τα περισσότερα φιλμ των πρώτων πρωινών ωρών ήταν ανάξια λόγου και κάτι παραπάνω. Επιχείρησα όμως να παρακολουθήσω και το «Βίκτωρ - Βικτώρια» με την Τζούλι Αντριους, που όσες φορές και αν το δω πάντα με διασκεδάζει. Γρήγορα το εγκατέλειψα. Οχι επειδή νύσταξα - πού τέτοια τύχη! - αλλά επειδή διακόπηκε για δεκάδες ροζ διαφημίσεις. Ηταν πάλι η Τατιάνα, και κάτι άλλα «μωρά έτοιμα για όλα». Αλλαξα κανάλι. Για να πέσω στις τηλεπωλήσεις: μαγικές βαφλιέρες, μαχαίρια που κόβουν με την ίδια ευκολία μαρούλι και μπετόν, σκουλαρίκια που τα φοράς και αδυνατίζεις τρώγοντας τον αγλέουρα... Υπάρχουν άνθρωποι που στις 4 τα χαράματα ψωνίζουν και δη τέτοιες μπακατέλες; Υπάρχουν, πάντως, διανυκτερεύοντες μάστορες.

Μου το αποκάλυψε μια καυτή φίλη της Τατιάνας, η οποία γύρω στις 04.30 κι ενώ είχαν αρχίσει επιτέλους να βαραίνουν τα μάτια μου, μου εκμυστηρεύθηκε: «Θέλεις να ακούσεις πώς πέρασα τη χθεσινή νύχτα μου με τον ηλεκτρολόγο; Ηρθε και μου άλλαξε τα φώτα!».

"on air"(BHMA)

Δεν υπάρχουν σχόλια: