3.7.12

Η σιωπή των τηλεοπτικών αμνών...


Και ενώ άλλες χρονιές τέτοια εποχή θα μιλούσαμε για μεταγραφές, κασέ και νέα προγράμματα, φέτος υπάρχει μονό σιωπή. Και τέλειωσαν και οι εκλογές και το Γιούρο.

* Η Σάρα Τρέιλερ, με σπουδές δημοσιογραφίας σε Χιούστον και Νέα Υόρκη, απολύθηκε από τη «Houston Chronicle» το Μάρτιο όταν ανταγωνιστική εφημερίδα αποκάλυψε την...

πρότερη ιδιότητά της, πως δούλευε δηλαδή ως στριπτιζέζ! Αναγκάστηκε λέει να κάνει την τη συγκεκριμένη δουλεία για να καλύψει τις δόσεις του φοιτητικού της δανείου.

*Εμείς ως γυναίκες, ως δημοσιογράφοι, ως άνθρωποι της συμπαραστεκόμαστε διότι ο χώρος μαστίζεται έντονα από ανεργία και υποαπασχόληση και δουλίτσα να υπάρχει και άσε που καμία δουλεία δεν είναι ντροπή ακόμα και αν γίνεται σε στύλο!

* Η δημοσιογράφος και στρίπερ αντιτίθεται στην απόφαση των πρώην εργοδοτών της τονίζοντας ότι καταπατά τόσο την αρχή των ίσων εργασιακών ευκαιριών όσο και την αξία της διάκρισης των δυο φύλλων. Προσπαθώντας να βρει το δίκιο της, θα διασχίσει την αμερικανική ενδοχώρα με σκοπό να μεταφέρει το μήνυμά της από τη μία ακτή των ΗΠΑ στην άλλη.

*Το δίκιο της βουνό του Κολοράντο! Και αυτοί που την απέλυσαν για να δούμε, σε μια οικονομική κρίση, σε ένα κλεισμένο κανάλι, σε μια υπό άρθρον 99 –κάποτε- εφημερίδα, θα τον βούταγαν τον στύλο να κάνουν καμιά φιγουρά η που με τις σαπιοκοιλιές;

* Τι ήταν να πει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στον Γιώργο Παπαδάκη, προεκλογικά, «ελπίζω να έχετε εκπομπή του χρόνου», γνωρίζοντας ότι με το περονόσπορο που χει πέσει στα ΜΜΕ είναι αμφίβολο αν θα υπάρχει καν ελληνική τηλεόραση; Σαββατογεννημενος! Έτσι το κανάλι του Αμαρουσίου του ζήτησε να υπογραφεί συμβόλαιο για μια εβδομάδα ώστε να φτάσει μέχρι την επόμενη Παρασκευή που λήγουν οι εκπομπές του, χωρίς να του κάνουν λόγο για την επόμενη σεζόν. Και ο ΑΝΤ1 όπως όλα τα κανάλια, καλό Σεπτέμβρη θα δουν τι θα κάνουν με συνεργασίες και νέα προγράμματα!

*Τώρα εδώ που τα λέμε, κοτζάμ Παπαδάκη, που τόσα έχει προσφέρει στο εν λόγω κανάλι, του αξίζει λίγο παραπάνω προσοχή στις σχέσεις.

*Φυσικά όλοι οι εργαζόμενοι αξίζουν σεβασμό αλλά πόσο περισσότερο ένας άνθρωπος που για χρόνια σου φέρνει πρωτιές, αξιοπρέπεια, ειδήσεις και λεφτά απ τις διαφημίσεις.

*Στο Ενημέρωση 24 διαβάζουμε πάντως πως το κανάλι όπως έκανε ο ΑΛΦΑ και το ΣΤΑΡ προβληματίζεται για το αν θα καταργήσει τελικά την πρωινή ζώνη.


Αλεξάνδρα Τσόλκα (matrix24.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: