29.7.12

Σε ύφεση η φωτιά στο Ρέθυμνο ...


... μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες...
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, κάτοικοι της περιοχής αλλά και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα- καθώς έφτασε από την Αθήνα τη νύχτα κι ένα ελικόπτερο τύπου Ericssοn, "έπεσαν" από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, στη... μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Κεραμέ, του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια στον οικισμό Αγαλλιανου αλλά και Αγίας Παρασκευής και ζητήθηκε από τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Η πυρκαγιά τελικά πέρασε από το χωριό χωρίς να προκαλέσει ζημιές στα σπίτια.

Στην περιοχή έφτασε νωρίτερα και πάλι το πυροσβεστικό ελικόπτερο, κατόπιν αιτήματος του δημάρχου, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να επιχειρήσει εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν ενισχυθεί και πλέον επιτόπου βρίσκονται περίπου 20 οχήματα με 44 πυροσβέστες και 54 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ συνδράμουν και 21 άτομα απο το πεζοπόρο τμήμα του στρατού

Την επιχείρηση συντονίζει ο ο περιφερειακός διοικητής της Π.Υ στην Κρήτης, Χρήστος Μπουραντάς, ενώ στον τόπο της καταστροφής βρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα για την περιοχή, ωστόσο, από νωρίς το πρωί δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Η φωτιά έχει κάψει μέχρι τώρα πολλά στρέμματα γεωργικής και δασικής έκτασης σε μία περιοχή που έχει πληγεί πολλές φορές στο παρελθόν από πυρκαγιές.
cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια: