8.7.12

Κληρώνει αυτή την εβδομάδα για την Κύπρο...


Η Κύπρος θα τεθεί στο μικροσκόπιο των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι θα δείξουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους.Με το καλημέρα της νέας εβδομάδας, δρομολογούνται εξελίξεις στο... μέτωπο της οικονομίας.

Τη Δευτέρα η Κύπρος θα τεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίας των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης.

Το Eurogroup αναμένεται να πάρει μια πρώτη γεύση από την αξιολόγηση του κλιμακίου της Τρόϊκας που στρατοπέδευσε στην Κύπρο από την περασμένη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή ξεσκονίζοντας τράπεζες και δημόσια οικονομικά.

Το κλιμάκιο των τεχνοκρατών έχει ήδη εντοπίσει δημοσιονομικές ανισορροπίες, ενώ έχει επισημάνει για κάθε κλάδο της οικονομίας ξεχωριστά διάφορες αδυναμίες και έχει καταλήξει ως ένα βαθμό σε κάποιες πρώτες συστάσεις.

Από το Eurogroup της Δευτέρας και το Ecofin της Τρίτης θα διαφανούν και οι πραγματικές πλέον προθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με ποιο τρόπο θα διαχειριστεί την κατάσταση της Κύπρου.

Το κλιμάκιο της Τρόϊκας θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 16 Ιουλίου και οι τεχνοκράτες θα έχουν στις αποσκευές τους, τους όρους για τη σύναψη δανειακής σύμβασης.

Την ίδια ώρα οι Βρυξέλλες τοποθετούν την επισφράγιση του κυπριακού μνημονίου περί τα τέλη Αυγούστου.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Τομές Στα Γεγονότα», ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μιχαήλ Μιχαήλ, είπε ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης όσο αφορά τους όρους του μνημονίου. Πρωταρχικός στόχος θα είναι τα όποια μέτρα ληφθούν, να μην φρενάρουν την ανάπτυξη και να κατανεμηθούν δίκαια για την κοινωνία. Τόνισε επίσης ότι είναι σημαντικό να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας έναντι του μηχανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: