24.7.12

«Άφωνοι» στη Μιχαλακοπούλου από τη στήριξη Ψυχάρη, σε Σαμαρά – Τσίπρα και το «άδειασμα» σε Βενιζέλο! ...


Τα έχουν χάσει οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ από τα όσα δημοσιεύονται τις τελευταίες εβδομάδες στα ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ. Οι ανυπόγραφες αγιογραφίες για τον Α. Σαμαρά έδωσαν την θέση τους στις ενυπόγραφες και οι εργαζόμενοι προσπαθούν να καταλάβουν πού το πάει το «μαγαζί», αφού με αυτή την τακτική θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι...

ειδικά στα ΝΕΑ, η έτσι και αλλιώς σημαντική υποχώρηση στις κυκλοφορίες (εκτός της εξαιρετικής έκδοσης του ΣΚ), θα συνεχιστεί, αν εξακολουθήσουν να πορεύονται με αυτή τη λογική!

Επίθεση φιλίας Ψυχάρη σε Τσίπρα

Και ενώ επί τρία χρόνια με μπροστάρη τον Γ. Πρετεντέρη και με αποκορύφωμα το τελευταίο τρίμηνο σύσσωμα τα έντυπα του ΔΟΛ ξιφουλκούσαν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Α. Τσίπρα, εντελώς ξαφνικά και απρόσμενα όσοι διάβασαν την Κυριακή το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη στο Βήμα, νόμισαν ότι έγινε λάθος και διάβαζαν την Αυγή! Είναι φανερό ότι ο ΔΟΛ κάνει επίθεση φιλίας μέσω του Βήματος στον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πιο επίσημο και ηχηρό τρόπο! Έτσι, Σταύρος Ψυχάρης και Αντώνης Καρακούσης, με προσωπικά τους άρθρα αποθεώνουν τον Α. Τσίπρα και τις πρόσφατες πολιτικές του κινήσεις!

Το «άδειασμα» σε Βενιζέλο – τι λένε οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ

Ταυτόχρονα συνεχίζεται το γαϊτανάκι των ρεπορτάζ του Βήματος για το πώς έπεσε ο ΓΑΠ και τι έγινε με το περίφημο δημοψήφισμα. Λέγεται ότι τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον Ε. Βενιζέλο ο οποίος μέσω του ΒΗΜΑFM προσπάθησε να απαντήσει, αλλά μάλλον τα έκανε χειρότερα, αφού οι δηλώσεις και οι τοποθετήσεις που έκανε εκείνη την εποχή είναι γνωστές, και όση ρητορική και αν επιστρατεύει έκτοτε, δύσκολα μπορεί να βγει άβρεχτος από αυτή την ιστορία!

Προφανώς όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διαβάζοντας τις αγιογραφίες Σαμαρά και εσχάτως του Τσίπρα θα πρέπει να αισθάνεται εξαιρετικά στριμωγμένος. Ωραία είναι η ατάκα συναδέλφου από το πολιτικό ρεπορτάζ του συγκροτήματος, «Πού να περίμενε ο Βαγγέλης τέτοια εξέλιξη. Από εκεί που ο ΔΟΛ έκανε ανοικτή δημόσια παρέμβαση για να φύγει από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο ΓΑΠ και να αναλάβει εκείνος το κόμμα, βλέπει ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ να γράφουν ύμνους τώρα για τον Σαμαρά και τον Τσίπρα»! Άλλος συνάδελφος σχολίασε σχετικά, «Από κει που ο ΔΟΛ όταν προέκυψε το θέμα με το πρωτοσέλιδο ‘’Παραιτηθείτε κ. Πρόεδρε’’ εξέδιδε ανακοινώσεις υποστηρίζοντας ότι ως ο επί 80 χρόνια εκδοτικός και δημοσιογραφικός πυρήνας του χώρου που ηγεμονεύει τις τελευταίες δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε δικαίωμα να κάνει παρεμβάσεις και να έχει άποψη για τις εξελίξεις στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο τα έντυπα του γράφουν κάθε μέρα ύμνους για τον μέγα ηγέτη Α. Σαμαρά και τώρα αποθεώνει τον Τσίπρα που μέχρι χθες έγραφαν στη Μιχαλακοπούλου ότι πρόκειται για ένα ανεύθυνο και επικίνδυνο αριστερό εξτρεμιστή»!

ΥΓ: Με δεδομένη την δημόσια θέση που πήρε ο ΔΟΛ για την στάση του Α. Τσίπρα απέναντι στην τρόικα θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει το συγκρότημα απέναντι στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Α. Σαμαρά τώρα που έρχεται η τρόικα στην Αθήνα. Τι στάση θα κρατήσει αν τελικά οι υπουργοί, αλλά και το Μαξίμου συνομιλήσουν με τους «υψηλόβαθμους υπαλλήλους» που αρνήθηκε να συναντήσει ο Α. Τσίπρας και πήρε τα εύσημα για αυτό το λόγο από τον Στ. Ψυχάρη;


enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: