24.7.12

Η ιστοσελίδα της Daily Mail πέρασε στην κερδοφορία για πρώτη φορά τον Ιούνιο...


Μετά από περίπου 80% ετήσια αύξηση εσόδων, κυρίως λόγω της διαφήμισης, η MailOnline έγινε κερδοφόρος για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις η φετινή χρονιά θα της αποφέρει έσοδα ύψους ... 30 εκατομμυρίων λιρών.

Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο της έντυπης Mail και Mail On Sunday ενώ επίσης παράγει και αρκετή δική της ύλη.

Εδώ και καιρό είναι το πιο δημοφιλές σάιτ εφημερίδας στη Βρετανία, ενώ σύμφωνα με μετρήσεις από την αρχή της χρονιάς πέρασε μπροστά από τους New York Times και έγινε η κορυφαία online αγγλόφωνη εφημερίδα.

Σημαντικό ρόλο στις επιδόσεις του Ιουνίου φαίνεται να έπαιξαν τα διαφημιστικά έσοδα κατά τη διάρκεια του Ιωβηλαίου της Βασίλισσας και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Η ιστοσελίδα που διευθύνει ο Μάρτιν Κλαρκ, απασχολεί όχι περισσότερους από 30 ανθρώπους στη Βρετανία, μια ομάδα 20 ατόμων στη Νέα Υόρκη και άλλους 10 στο Λος Άντζελες.

Σε αντίθεση πάντως με την ψηφιακή ανάπτυξη, οι έντυπες εκδόσεις του ομίλου είδαν 26% πτώση κερδών το τελευταίο 6μηνο.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η MailOnline είχε 5,6 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα τον Μάιο και σχεδόν 92 εκατ. το μήνα. Οι χρήστες κινητών αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο περίπου των καθημερινών επισκεπτών με τις εφαρμογές της ιστοσελίδας για iPhone και Android να προσελκύουν περισσότερους από 220.000 ανθρώπους την ημέρα.
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: