12.7.12

Γιατί πραγματικά αυτοκτονούν οι Eλληνες?...


Καθημερινή είδηση αποτελούν πλέον οι αυτοκτονίες στη χώρα μας. Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών από όλη την Ελλάδα αποφασίζουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους καθώς δεν μπορούν να αντέξουν τα οικονομικά προβλήματα που τους βαραίνουν.

Ωστόσο αν... μελετήσουμε την ιστορία θα διαπιστώσουμε ότι την περίοδο της Κατοχής στην Ελλάδα οι άνθρωποι δεν αυτοκτονούσαν παρόλο που οι συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες από ότι είναι σήμερα.

Ο γιατρός ολιστικής θεραπευτικής, γνωστός και ως «ο γιατρός του γέλιου», Αλέξανδρος Λουπασάκης μίλησε στο metrogreece.gr για το φαινόμενο των αυτοκτονιών που τείνει να γίνει η μάστιγα της εποχής μας.

«Δεν είναι η κρίση υπεύθυνη για τις αυτοκτονίες. Η οικονομική κρίση βάζει απλώς τη τελευταία σταγόνα στο ποτήρι μιας ανθρώπινης ύπαρξης η οποία ήδη έχει γεμίσει αυτό το ποτήρι από ελλείψεις συναισθηματικής παιδείας, δηλαδή συναισθηματική ταλαιπωρία, κακοποίηση, και εσωτερική συναισθηματική φτώχεια», ανέφερε ο κ. Λουπασάκης.

Και συνέχισε λέγοντας «Όταν οι γονείς δεν έχουν το χρόνο να επενδύσουν στη συναισθηματική σχέση, αλλά οι ίδιοι γονείς δεν έχουν συναισθηματική παιδεία, γιατί τα σχολεία μας δεν εστιάζουν στις ποιότητες της καρδιάς, εστιάζουν στις ποιότητες της επιτυχίας, η οποία επιτυχία κρίνεται με βάση τους νόμους της αγοράς».

Στο ερώτημά μας γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη αύξηση στο ποσοστό των αυτοκτονιών τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή απάντησε «γιατί τώρα που δυσκολεύουν τα πράγματα βγαίνει στην επιφάνεια το πρόβλημα. Δηλαδή μέχρι τώρα όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λουπασάκης «βολευόντουσαν τα πράγματα με κολόνιες και οι άνθρωποι δεν έκαναν ψυχοσωματική μπουγάδα, τώρα λοιπόν που τελείωσαν οι κολόνιες όσοι δεν πλένονται αρχίζουν να μυρίζουν».

Τέλος, τόνισε «στην περίοδο της Κατοχής οι άνθρωποι ήταν πιο κοντά και ενώ δεν είχαν να φάνε είχαν μεγαλύτερη συναισθηματική πληρότητα από ότι έχουν σήμερα. Μέχρι τώρα όλο μας το συναισθηματικό έλλειμμα το καλύπταμε με υλικά αγαθά, από τη στιγμή που τα υλικά αγαθά παύουν να υπάρχουν βγαίνει όλο αυτό στην επιφάνεια».
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: