20.7.12

Το σιωπηλό μήνυμα του Eurogroup στην Ελλάδα...


Η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα, έχει ως βασικό θέμα στην ατζέντα της την κατάσταση των ισπανικών τραπεζών.

Ρίχνοντας, ωστόσο, κανείς μια... πιο προσεκτική ματιά στη γενικότερη θεματολογία της, διαπιστώνει ότι απουσιάζει, για μια ακόμα φορά το τελευταίο διάστημα, παντελώς, το ελληνικό ζήτημα.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι, είτε επειδή έχουν βαρεθεί να «τριγυρνούν» συνεχώς γύρω από ένα θέμα που τους έχει κουράσει, είτε επειδή κρίνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα που να έχουν να συζητήσουν επιπλέον για τη χώρα μας, αποφεύγουν συστηματικά να τη βάζουν ακόμα και σε ατζέντες συνεδριάσεων κορυφαίων οργάνων τους.

Υπενθυμίζεται ότι η λέξη «Ελλάδα» δεν αναφέρθηκε καν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, όπου η χώρα εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λόγω του προβλήματος υγείας του πρωθυπουργού, γεγονός το οποίο μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε, ενώ δεν αναμένεται να αναφερθεί ούτε στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Η στάση αυτή αν δεν συνεπάγεται προσπάθεια …αποστασιοποίησης από το ελληνικό πρόβλημα, τότε στη καλύτερη των περιπτώσεων συνιστά μήνυμα προς την Αθήνα: «Κάντε κάτι ουσιαστικό για να ξανά ασχοληθούμε μαζί σας…».
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: