25.7.12

Νίκη Ισπανίας (Αλόνσο), Ιταλίας και Ελλάδας στο γερμανικό Grand Prix...


Την τρίτη εφετινή νίκη του στη Formula 1 σημείωσε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος είδε πρώτος την καρό σημαία στο Grand Prix της Γερμανίας, όπου διεξήχθη στο Χοκενχάιμ και είναι ο 10ος αγώνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο οδηγός της Ferrari άφησε πίσω του τον Γερμανό «πιλότο» της Red Bull και...

παγκόσμιο πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Τζένσον Μπάτον με McLaren. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Αλόνσο, ο οποίος έχει επικρατήσει ακόμη στα Grand Prix Μαλαισίας και Ευρώπης, παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών με 154 βαθμούς και αύξησε στους 34 βαθμούς τη διαφορά του από τον δεύτερο Μαρκ Γουέμπερ (Red Bull), που κατέλαβε την όγδοη θέση.

Ο Αλόνσο εκκίνησε από την pole position, κράτησε την πρωτοπορία παρά τις προσπάθειες των Φέτελ και Μπάτον και έφτασε στη νίκη, ενώ ο Φέτελ προσπέρασε τον Μπάτον στον προτελευταίο γύρο, με τον Βρετανό να διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι ο Γερμανός ήταν εκτός πίστας όταν πέρασε το μονοθέσιο της McLaren, συμβάν που θα εξετάσουν οι αγωνοδίκες.

Παρ' όλα αυτά η βρετανική ομάδα πανηγύρισε την άνοδο στο βάθρο, καθώς ο δεύτερος οδηγός της, ο Λιούις Χάμιλτον, είχε κλαταρισμένο ελαστικό στους πρώτους γύρους του αγώνα, ενώ στη συνέχεια υποχρεώθηκε σε εγκατάλειψη.

Με την εν λόγω καρό σημαία ο Ισπανός πιλότος έγινε ο πέμπτος οδηγός στην ιστορία του σπορ που έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου 30 και περισσότερες φορές!
Το χορό στους πολυνίκες… σέρνει ο Μίκαελ Σουμάχερ έχοντας 91, ακολουθεί ο Προστ με 51, στην τρίτη θέση βρίσκεται ο αδικοχαμένος Σένα με 41. Δέκα λιγότερες (31) έχει ο Μάνσελ με τον Αλόνσο να γράφει το όνομα του στην παραπάνω λίστα με την 30η νίκη στη γερμανική πίστα.

Ακόμη, ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ο μοναδικός που τη φετινή σεζόν έχει... πιει σαμπάνια από το πρώτο σκαλί του βάθρου τρεις φορές.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ, Ο ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ΔΗΛΩΣΕ:

«Δεν γνωρίζω πολλά από πολιτική, αλλά είναι η αλήθεια πως η κατάσταση στην Ισπανία δεν είναι καλή, ωστόσο ως Ισπανός οδηγός σε ένα ιταλικό αυτοκίνητο το οποίο έχει σχεδιαστεί από έναν Έλληνα (σ.σ. Νικόλας Τομπάζης), είναι πολύ καλό που νικήσαμε εδώ (Γερμανία)».

ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΤΕΛ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ 5Η ΘΕΣΗ...

Με ποινή 20 δευτερολέπτων τιμωρήθηκε ο Φέτελ από τους αγωνοδίκες, κάτι που τον έριξε στην 5η θέση της κατάταξης του αγώνα της Γερμανίας.
Ο Φέτελ, που είχε χάσει την 2η θέση στα τελευταία πιτ στοπ από τον Μπάτον, προσπάθησε να την ανακτήσει στον 66 γύρο. Ο Μπάτον είχε πάρει την εσωτερική γραμμή, όμως ο Γερμανός τον προσπέρασε βγαίνοντας ουσιαστικά εκτός πίστας.

Οι αγωνοδίκες έθεσαν άμεσα το θέμα υπό εξέταση και μετά από δύο περίπου ώρες ανακοίνωσαν την απόφασή τους να τιμωρήσουν τον Φέτελ.
Η ποινή των 20 δευτερολέπτων που επιβλήθηκε στον Γερμανό, τον έριξε στην 5η θέση με τους Μπάτον, Ραϊκόνεν και Κομπαγιάσι να το εκμεταλλεύονται και να κερδίζουν μία θέση στην τελική κατάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: