12.7.12

H... ακράτεια του Πάπα Βενέδικτου...


Σάλος έχει προκληθεί στο Βατικανό μετά την απόφαση του γερμανικού σατιρικού περιοδικού "Titanic" να αψηφήσει δικαστική απόφαση κυκλοφορώντας στο τρέχον τεύχος του εξώφυλλο με... μονταρισμένες φωτογραφίες που απεικονίζουν τον Ποντίφικα να μην μπορεί να... εξυπηρετήσει βασικές του ανάγκες.

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Λέο Φίσερ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στο περιοδικό μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο, ύψους 25 χιλιάδων ευρώ επειδή στο εξώφυλλό του εικονίζεται ο Πάπας Βενέδικτος, ντυμένος με λευκά άμφια με κίτρινους λεκέδες από τη μέση και κάτω και υπό τον τίτλο :"Αλληλούια στο Βατικανό: Βρέθηκε η διαρροή".

Το άσεμνο αλλά και κακόγουστο εξώφυλλο που κατηγορεί για.... ακράτεια τον Πάπα, παραπέμπει στο αποκαλούμενο σκάνδαλο "Vatileaks" που αφορά τη διαφθορά στο Βατικανό. Στο οπισθόφυλλο του περιοδικού ο Πάπας εικονίζεται πλάτη με ένα λεκέ, σε καφέ χρώμα και τον τίτλο :"Ως κι άλλη διαρροή".

"Η εκκλησία είναι ένας πολύ πνευματώδης και χιουμοριστικός οργανισμός", είπε ο Φίσερ και πρόσθεσε: "Στην χιλιετή ιστορία της έχει κατ' επανάληψη εντρυφήσει σε χοντρά αστεία : ένα μάγο με αλλόκοτη στολή, παλαβή αρχιετκτονική, τρελά ξόρκια εναντίον επιστημόνων και των συνηγόρων του Διαφωτισμού. Η εκκλησία προσφέρεται πάντα για λίγο
γέλιο".

Ωστόσο, για τον εκπρόσωπο της Καθολικής Εκκλησίας στη Γερμανία, Ματίας Κοπ, "τα όρια του καλού γούστου όχι μόνο τα ξεπέρασαν αλλά τα παραβίασαν, υποστηρίζοντας ότι το περιοδικό δεν ήθελε να σατιρίσει αλλά να εξευτελίσει και να περιφρονήσει τον πάπα".

Την Τρίτη, δικαστήριο του Αμβούργου διέταξε το περιοδικό να μην κυκλοφορήσει τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: