24.7.12

H Ελλάδα σε κώμα, και οι ακραίοι κάνουν… κόμμα...


Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι στα όρια του κοινωνικού κραχ το ξέρουμε εδώ και αρκετούς μήνες. Ο αριθμός των νεόπτωχων έχει αυξηθεί δραματικά, οι αυτοκτονίες είναι καθημερινό φαινόμενο, οικογένειες διαλύονται, η ανεργία είναι πάνω από 22%.

Ήρθε και...
Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικάτων για να επιβεβαιώσει το δράμα που ζει η χώρα, ένα δράμα που από τη μια οι δανειστές μας κάνουν ότι δε βλέπουν κι από την άλλοι οι αυτόκλητοι -αριστεροί και μη- σωτήρες, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν για να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια.

Σύμφωνα, λοιπόν με την ITUC, 9 στους 10 Έλληνες εργαζόμενους έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται, 7% εκτιμούν ότι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και 3% θεωρούν ότι έχουν ενισχυθεί. Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα της βαθιάς κρίσης και των Μνημονίων μόνο 3 στους 100 είναι οι τυχεροί που για διάφορους λόγους έχουν ξεφύγει από τη μέγγενη της φτώχειας.

Η γενική γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας, Σάραν Μπάροου, η οποία συναντήθηκε πρόσφατα με την Κριστίν Λαγκάρτ, ζήτησε την αποκατάσταση του βασικού μισθού στην Ελλάδα, στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου «ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια», όπως είπε.

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση του ΑΜΠΕ, αν κατά τις επαφές που είχε με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπίστωσε ότι αντιμετωπίζουν ένα ενδεχόμενο κοινωνικής αναταραχής, η κ. Μπάροου ήταν κατηγορηματική. «Δεν έχουν αντιληφθεί το ενδεχόμενο μιας κοινωνικής αναταραχής γιατί το μόνο που έχουν μελετήσει έως τώρα είναι οι αριθμοί» τόνισε. «Οι αριθμοί εκφράζουν μια εικόνα, αλλά είναι φανερό ότι οι ορθόδοξες πολιτικές που έχουν εφαρμοσθεί ως τώρα δεν λειτουργούν» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «όταν το 50% των νέων στην Ελλάδα είναι άνεργοι και το 65% αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχιας, τότε το ΔΝΤκαι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ξανασκεφτούν τις συμβουλές τους».

Ότι ακριβώς γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτηση για τους χαρτογιακάδες εντός και εκτός Ελλάδας που βγάζουν εκθέσεις με νούμερα και βλέπουν τους πολίτες σα…νούμερα.

Ωστόσο, ήδη έχει αρχίσει να σχηματίζεται το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης εντός της χώρας, ειδικά σε περίπτωση που τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, πλήξουν καίρια τις ελληνικές οικογένειες. Η κοινωνική αναταραχή δεν είναι απαραίτητο ότι σημαίνει πόλεμο στους δρόμους, ξύλο, συγκρούσεις με την Αστυνομία κ.λπ. Μπορεί να σημαίνει άρνηση πληρωμής (όχι γιατί δε θέλουν αλλά γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν) φόρων και άλλων χρεών, ακόμη και άρνηση συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων. Έτσι, τα ταμεία θα «κρασάρουν», η οικονομία θα διαλυθεί και… γαία πυρί μειχθήτω.

Η καλοκαιρινή ραστώνη και τα «μπάνια του λαού» μπορεί να καλύπτουν κάτω από το χαλί τα προβλήματα, αλλά ο Σεπτέμβριος είναι κοντά και θα ξεγυμνώσει την πραγματική εικόνα της χώρας. Εκτός κι αν η κυβέρνηση ανατρέψει τα δεδομένα, πετύχει καλύτερους όρους και καλύτερες συνθήκες ζωής για τους πολίτες.

Φυσικά και δεν είναι στο χέρι της, αν θέλουν οι δανειστές … μας δίνουν μία και φύγαμε, όμως, πάνω απ’ όλα πρέπει να γίνει μεγάλος αγώνας τις επόμενες 40 ημέρες, μέχρι να μπει το φθινόπωρο. Αν ως τότε δεν έχουν ανατραπεί πολλά, τότε θα δούμε πολλές… Χαλυβουργίες.

Όχι ότι το παράδειγμα είναι το καλύτερο δυνατό, είναι όμως ενδεικτικό του πώς σχεδιάζουν ορισμένοι να ανατρέψουν την κυβερνητική συνεργασία.

Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στη Χαλυβρουργία δείχνουν ότι το ΠΑΜΕ, δηλαδή το ΚΚΕ δε θα αφήσει να χαθεί η ευκαιρία για να πάρει τη ρεβάνς. Η οποία για τον Περισσό είναι επιβεβλημένη. Πρέπει να δείξει ότι παραμένει το… κόμμα του λαού και να πάρει πίσω τις χαμένες ψήφους που του έχει στερήσει η αριστερή ρητορεία του Αλέξη Τσίπρα. Ο οποίος με τη σειρά του θα ήθελε πολλές Χαλυβουργίες, μπάχαλο, φωτιές, κοινωνική έκρηξη ανεξέλεγκτη και χωρίς κανόνες. Από καιροσκόπους η Αριστερά είχε πάντα πολλούς. Οι ακραίοι δε λείπουν. Αυτοί που θέλουν να βγει η χώρα από το ευρώ, να γυρίσει στη δραχμή, να γίνουν ακόμη φτωχότεροι οι Έλληνες.

Θα θελήσουν, λοιπόν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία, και η κατάσταση στη Χαλυβουργία είναι «υπέροχη για μια μεγάλη αναταραχή».

Μπορεί να είναι βαρύ αυτό που θα πούμε, αλλά δε θα «χάλαγε» μερικούς ένας ή περισσότερο νεκροί σε μια κοινωνική αναταραχή. Κάποιοι αναζητούν νέους «Πέτρουλες» και δεν ντρέπονται γι’ αυτό. Ελπίζουμε να τους χαλάσουν τα σχέδια οι σοφότεροι και ωριμότεροι της δημοκρατίας μας...
http://www.antinews.gr/2012/07/24/171973/

Δεν υπάρχουν σχόλια: