28.7.12

«H υπομονή είναι μια μικρή μορφή απελπισίας μεταμφιεσμένη σε αρετή»...


Βίδος Κοσμάς

Αφού ο Χοσέ Μπαρόζο μάς υπενθύμισε ότι η Ευρώπη μάς αγαπάει με την προϋπόθεση να κάνουμε ό,τι ακριβώς μας επιβάλλει, δηλαδή να εξαθλιωθούμε αδιαμαρτύρητα, αφού οι.... πολιτικοί που προ εκλογών θα επαναδιαπραγματεύονταν τα πάντα δείχνουν έτοιμοι να αποδεχθούν τα πάντα και να μας κρατήσουν για πολύ ακόμη το κεφάλι κάτω από το νερό, και ενώ μέρα με τη μέρα μάς κόβεται ο αέρας χωρίς αυτό να συγκινεί κανέναν, βγήκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (στο σκίτσο) και μας έστειλε «το μήνυμα της υπομονής που σήμερα το χρειαζόμαστε περισσότερο απ' ό,τι σε άλλες εποχές».

Ακούγοντάς τον, και χωρίς να αμφισβητώ τις καλές και παρηγορητικές προθέσεις του, δεν μπόρεσα να μην ανατρέξω στο απόφθεγμα του συγγραφέα Αμβρόσιου Μπιρς, σύμφωνα με το οποίο «η υπομονή είναι μια μικρή μορφή απελπισίας μεταμφιεσμένη σε αρετή». Και μεγάλη μορφή απελπισίας, θα έλεγα εγώ…

Μετά τιμής

Πανδώρα

ΥΓ.: Κατά τα άλλα, διάβασα ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο πολιτικός με τους περισσότερους followers στο Twitter.

* Μη βιαστείτε να τον χαρακτηρίσετε εξαιρετικά επικοινωνιακό σε σχέση με άλλους συναδέλφους του που θυμούνται τους λογαριασμούς τους μόνο κατά τις προεκλογικές περιόδους. Μπορεί να κάνει τη μόστρα του, σπανίως όμως απαντά στις ερωτήσεις των followers του. Σύμφωνα με στοιχεία, μόλις το 1% των αναρτήσεων του προέδρου των ΗΠΑ είναι απαντήσεις.

* Τώρα που το ξανασκέφτομαι, σαν να έχει τα δίκια του που δεν πολυπλησιάζει το πληκτρολόγιο. Με αυτά που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό (όπως π.χ. με τα παθήματα της συντρόφου του Φρανσουά Ολάντ αλλά και της Βούλας Παπαχρήστου που τουιτάρισαν και βρήκαν τον μπελά τους) οι έξυπνοι (και) στο Internet έχουν… λίγα λόγια.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: