24.7.12

Αρνητικό χτύπημα από Moody's σε Γερμανία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία...


Ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s μείωσε σήμερα από «σταθερή» σε «αρνητική» την προοπτική του δημόσιου χρέους της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, λόγω της «αυξανόμενης αβεβαιότητας» για την... κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Η Moody's επικαλείται την αυξημένη αβεβαιότητα για την έκβαση της κρίσης χρέους με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο πολιτικής και την αυξημένη ευαισθησία στον κίνδυνο που απορρέει από την ενισχυμένη πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε συνδυασμό με τον ευρύτερο αντίκτυπο που θα είχε ένα τέτοιο γεγονός για τα μέλη της Ευρωζώνης και ιδιαίτερα για την Ισπανία και την Ιταλία.

Αναλύτρια της Moody's, υποστήριξε πως η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι αυξημένη, ωστόσο το να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη δεν συνιστά το βασικό σενάριο για τον οίκο αξιολόγησης.

«Η πιθανότητα εξόδου έχει αυξηθεί σε αξιοσημείωτο βαθμό από τις αρχές του χρόνου», δηλώνει στο Reuters η αναλύτρια Σάρα Κάρλσον, ενώ υποστηρίζει πως η Moody's δεν θεωρεί πιθανό να φύγουν και άλλες χώρες από την Ευρωζώνη..

Δεν υπάρχουν σχόλια: