17.7.12

Nέο κούρεμα σε συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα...



Η εξοικονόμηση δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή διετία, περνά μέσα από μειώσεις των αποδοχών στα υψηλά κλιμάκια του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ. Προβλέπονται περικοπές μεγάλων συντάξεων, περιορισμοί των εφάπαξ, αναπροσαρμογές στα κοινωνικά επιδόματα, καθώς και...μισθολογικό ψαλίδισμα για τους υπαλλήλους Οργανισμών.

Περικοπές υψηλών συντάξεων, «κούρεμα» του εφάπαξ, ψαλίδισμα κοινωνικών επιδομάτων σε συνδυασμό με την επιβολή αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων και νέα μείωση στις αποδοχές των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ αποτελούν τους βασικούς «πυλώνες» στους οποίους θα στηριχτεί η εξοικονόμηση δαπανών κατά 11,5 δισεκατομμύρια στη διετία 2013-2014. Το κύριο βάρος σηκώνει το υπουργείο Εργασίας, το οποίο καλείται να «κόψει» 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα μέτρα αυτά εξετάστηκαν χθες σε μαραθώνιο συσκέψεων στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να εξειδικευτούν σε μεγάλο βαθμό μέσα στις επόμενες ώρες, ώστε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να τα παρουσιάσει αύριο στους πολιτικούς αρχηγούς.

Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

Δεν υπάρχουν σχόλια: