14.7.12

«Απαράδεκτες οι απολύσεις» από την Peugeot-Citroen, λέει ο Ολάντ...


Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε το Σάββατο την αυτοκινητοβιομηχανία PSA Peugeot-Citroen να επαναδιαπραγματευτεί το σχέδιό της για την απόλυση 8.000 εργαζομένων και το κλείσιμο ενός από τα εργοστάσιά της, ώστε να ...
διασφαλίσει τον περιορισμό του κοινωνικού αντίκτυπου των μέτρων.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, με αφορμή την εθνική γιορτή της Γαλλίας, την 14η Ιουλίου, ο Ολάντ είπε ότι το κυβερνητικό σχέδιο για τον προβληματικό τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα περιλαμβάνει κίνητρα για να στραφούν οι καταναλωτές στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτων.

Ο Ολάντ χαρακτήρισε την ανακοίνωση της PSA Peugeot-Citroen για τις απολύσεις «απαράδεκτη» και είπε ότι «το κράτος δεν θα παραμείνει θεατής».

«Θεωρώ το σχέδιο απολύσεων απαράδεκτο στη σημερινή του μορφή» είπε ο Ολάντ και έκανε έκκληση να μειωθεί ο αριθμός των απολύσεων και η Peugeot Citroën να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας σε όλους τους υπαλλήλους της που θα πληγούν από αυτό.

Η κυβέρνησή του, επισήμανε ακόμη ο Ολάντ, εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει την γενική εισφορά κοινωνικής ασφαλίσεως (CSG) στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση του ελλείμματος στη χώρας.

Η Γαλλία, η οποία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την επιβολή νέων φόρων ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα χρειαστεί επιπλέον 33 δις ευρώ το 2013 για να ικανοποιήσει τους στόχους μείωσης του ελλείμματος που έχει θέσει η ΕΕ.

Στην ίδια συνέντευξη και σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Συρία, ο Ολάντ επισήμανε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για την εξεύρεση πολιτικής λύσης με σκοπό την αποφυγή εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Ωστόσο, κάλεσε τη Ρωσία –μιλώντας μάλιστα με τον πρόεδρό της, Βλάντιμιρ Πούτιν, να σταματήσει να εμποδίζει τις προσπάθειες για να υπάρξει ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: