15.7.12

Tι είπε ο ληστής του Δώνη...


«Έγινα ληστής για να σώσω τον αδελφό μου. Είναι θύμα βεντέτας στην Αλβανία κι αν δεν έβρισκα τα λεφτά για να τα δώσω στους διώκτες του θα τον ... σκότωναν.

Με αυτά τα λόγια δικαιολογεί στο Πρώτο Θέμα, τις πράξεις του ο Αλβανός Νικάι Νικόλιν, ο οποίος μαζί με τον συνεργό του Ισούφι Φέντερικ εισέβαλαν στην οικία του προπονητή του ΠΑΟΚ κ. Γιώργου Δώνη στην Κηφισιά και με την απειλή ενός πιστολιού κι ενός μαχαιριού λήστεψαν και στη συνέχεια κράτησαν ομήρους τον πεθερό και τα παιδιά του.

Η ληστεία πήρε διαστάσεις θρίλερ όταν η μητέρα της συζύγου του προπονητή, η οποία εκείνη την ώρα επέστρεφε στο σπίτι, αντελήφθη τους ληστές και κάλεσε σε βοήθεια τον αρχιφύλακα που εκτελεί χρέη φρουρού στη διπλανή οικία όπου μένει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ακολούθησε συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών, με τον αρχιφύλακα να τραυματίζει τον δράστη στο χέρι. Ο τελευταίος, όπως υποστηρίζει, δεν πυροβόλησε προς τον αστυνομικό, αλλά στον αέρα και στο έδαφος για εκφοβισμό.

«Δεν πυροβόλησα εναντίον του, αλλά στον αέρα και στο έδαφος. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να συμβεί ήταν αυτή η συμπλοκή. Δεν θέλαμε να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο, αλλά δυστυχώς το κακό έγινε», αναφέρει μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού ο δράστης.

Όπως υποστηρίζει μάλιστα δεν γνώριζε ότι το συγκεκριμένο σπίτι ανήκει στον προπονητή, ούτε ότι δίπλα υπήρχε αστυνομικός φρουρός πολιτικού. «Όταν είδαμε ότι μέσα στο σπίτι ήταν κόσμος, ήταν αργά. Αποφασίσαμε να τελειώσουμε τη δουλειά που είχαμε πάει να κάνουμε. Όταν η ανάγκη φτάνει στο κόκαλο, δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω», καταλήγει ο δράστης.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: