18.7.12

Σκανδαλίδης: Tα κόμματα θα πεθάνουν...


«Όλα τα κόμματα προεκλογικά έβαλαν θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης, θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση σε επίπεδο κορυφής, πριν από οτιδήποτε άλλο» είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο ... βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί είναι τέσσερα, το ειδικό τέλος ακινήτων, οι ιδιωτικοποιήσεις, να υπάρξει είσπραξη των χρημάτων από την εφορία και τα ειδικά μισθολόγια. Αυτά η τρόικα θα απαιτήσει να εφαρμοστούν. Από εκεί και μετά θα πρέπει να υπάρξει προσαρμογή και επιμήκυνση».

Για τα ζητήματα της Ανάπτυξης υποστήριξε ότι «τα κείμενα των κομμάτων πολύ λίγο διαφέρουν μεταξύ τους. Τι φταίει; Φταίνε οι προϋποθέσεις και οι όροι για την Ανάπτυξη που δεν υπάρχουν».
«Η αλλαγή του κράτους είναι το μεγάλο θέμα, που το πιπιλίζουμε σαν καραμέλα και δεν μπορούμε να το πετύχουμε, να φτιάξουμε δομές για να εκμεταλλευόμαστε τις δυνάμεις. Και το δεύτερο θέμα είναι το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων» είπε ο κ. Σκανδαλίδης.

Για τις περικοπές στα επιδόματα και για το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης τόνισε ότι «ανησυχώ και νομίζω ότι αυτό που είναι ρεαλιστικό είναι να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».

Για τη δήλωση Βενιζέλου που καλεί τους διαφωνούντες να φτιάξουν κόμμα υποστήριξε ότι «πρέπει να αποφασίσουν εάν θα είναι με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω από το ΠΑΣΟΚ. Ας ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και ας έρθουν να συζητήσουμε. Η ουσία είναι να υπάρξει ένα πολιτικό σύστημα που θα λέει τη γνώμη του να συνθέσουμε ξανά απόψεις, τα κόμματα θα πεθάνουν αν δεν αλλάξουν».

Για έξοδα του κοινοβουλίου ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι: «νομίζω ότι η στάση μας πρέπρει να είναι καθαρή, να κοπούν όλα τα προνόμια των βουλευτών και των υπαλλήλων. Θέματα όπως είναι το κανάλι πρέπει να συζητηθούν, αλλά πρέπει να σταματήσει ο απαράδεκτος λαϊκισμός. Εδώ και πολλά χρόνια έχω ζητήσει επιτέλους να γίνει ένας δημόσιος διάλογος πάνω στα θέματα της λειτουργίας της Βουλής και μετά να πάρουμε αποφάσεις όσο σκληρές χρειάζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: