15.7.12

To σχέδιο Βενιζέλου...


Από την πρώτη ημέρα της μετεκλογικής φάσης, μία σειρά κινήσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δείχνει δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι ο στρατηγικός του στόχος είναι να μην... εγκλωβιστεί και να διατηρήσει το δικαίωμα ακόμη και να βγάλει το ΠΑΣΟΚ εκτός συγκυβέρνησης, αν δει ότι τα πράγματα δυσκολεύουν και ο εγκλωβισμός του βαριά τραυματισμένου κόμματός του στην κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να αποτελέσει και τον πολιτικό του θάνατο.

Δεύτερον να διατηρήσει την επαφή του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση στον πλήρη έλεγχό του. Εκεί οδηγούν αφενός η σκληρή μάχη που έδωσε με Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου και Χρυσοχοΐδη για «χαμηλή εκπροσώπηση» και συμμετοχή τεχνοκρατών δικής του επιλογής στην κυβέρνηση συνεργασίας και αφετέρου η επιμονή του να συγκροτηθεί η Εθνική Ομάδα διαπραγμάτευσης στην οποία θα συμμετάσχει ο ίδιος, έχοντας τους κορυφαίους του κόμματός του μακριά από κυβερνητική δραστηριότητα, άρα και από θέσεις εξουσίας, ώστε να βρίσκεται ένα σκαλί πιο ψηλά από τους αμφισβητίες του.

Στην ερώτηση «που το πάει ο Βενιζέλος» πάντως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από εκείνα που διαφωνούν με τις επιλογές του, επιμένουν ότι «ψάχνει τρόπο και τον κατάλληλο χρόνο για να αποσύρει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση συνεργασίας…».

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μία τέτοια απόφαση είναι δημοφιλής εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και ανάμεσα στο νέο στελεχικό δυναμικό.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: