5.7.12

Wall Street Journal: Η Τρόικα μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση...


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal τρόικα θα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση μέσα στο 2012 νέα μέτρα περίπου 2 δις ευρώ, όσα δηλαδή υπολογίζουν οι ... δανειστές μας ότι χάθηκαν εξαιτίας των 2 εκλογικών αναμετρήσεων.

Αξιωματούχος της τρόικας φέρεται να διαρρέει πως :'' η Ελλάδα δεν έχει κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί. Παραπονιέται συνεχώς ότι το πρόγραμμα είναι λάθος και ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί, τη στιγμή που άλλες χώρες με αντίστοιχα προγράμματα τα έχουν εφαρμόσει και έχουν δει αποτελέσματα. Οι συνεχείς απαιτήσεις της Αθήνας για καλύτερους όρους, την ώρα μάλιστα που δεν εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα, έχει προκαλέσει κόπωση σε πολλούς στην ευρωζώνη, στέλνοντας αρνητικά σήματα στους πιστωτές της χώρας''.

Για αυτό και η Wall Street Journal περιμένει σύγκρουση της κυβέρνησης με την τρόικα, ικανή να απειλήσει την ''εύθραυστη κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ''.

Στο δημοσίευμα ανώτατο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης φέρεται να δηλώνει πως ''αν η τρόικα δεν επιδείξει ευελιξία, ο κυβερνητικός συνασπισμός θα καταρρεύσει και η Ελλάδα ενδέχεται να οδηγηθεί σε νέες εκλογές. Αν οι απαιτήσεις είναι υπερβολικές, η τρόικα θα είναι υπεύθυνη για την πολιτική διάλυση που θα ακολουθήσει''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: