27.8.12

Η αξιοπιστία, ο Σαμαράς κι ο Παπανδρέου! ...


Και για όποιον δεν κατάλαβε ο Αντωνάκης Σαμαράς, με τη σύμφωνη γνώμη του Βενιζέλου και του κυρ Φώτη, ασπάστηκε, πλήρως, την κεντρική στρατηγική της τρόϊκας, δηλαδή της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Αυτό σημαίνει, πως εφαρμόζει, πλήρως, την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, κατά 55-60%, προκειμένου (άκουσον – άκουσον), όχι να ξεκαθαρίσει η παραμονή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη, αλλά να...

εξεταστεί, κάποτε, θετικά το ομόθυμο αίτημα της χώρας !

Για να το πετύχει αυτό ο ανερμάτιστος εραστής της πρωθυπουργικής καρέκλας, χρειάστηκε να ξεβρακωθεί, τελείως και ν΄ αποκηρύξει, όχι, μόνο, τις πρόσφατες προεκλογικές του δεσμεύσεις, (όχι άλλες οριζόντιες μειώσεις μισθών και εισοδημάτων, επανεξέταση του κατώτερου μισθού και των εργασιακών κλπ), αλλά να γλύψει, στα τέσσερα, εκεί που έφτυνε, δύο ολόκληρα χρόνια, πολεμώντας τις πολιτικές του Γιώργου Παπανδρέου, με την ελεεινότερη συμπεριφορά και δράση.

Για ν΄ αποκτήσει αξιοπιστία, απέναντι στη Μέρκελ, ο Αντωνάκης θυσίασε και τα τελευταία απομεινάρια της αξιοπρέπειάς του και γυρνάει στην Αθήνα, έτοιμος, να καταβαραθρώσει και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού !

Γι αυτούς που θα επιχειρήσουν να κάνουν συγκρίσεις και ν΄ αφορίσουν στο στυλ «τι γκρινιάζετε, την πολιτική του Παπανδρέου, συνεχίζει κι αυτός και οι σύμμαχοί του…», να τους ξεκαθαρίσουμε, πως το τσουβάλιασμα, το κουκούλωμα και το κρυφτό πίσω από τον ανατραπέντα, πρώην πρωθυπουργό, δεν περνάει πια !

Ο Παπανδρέου πήρε κάποια περιοριστικά μέτρα των εισοδημάτων, για να δείξει, ότι ασπάζεται την άποψη, πως για την κρίση φταίνε και η Ελλάδα και οι έλληνες, ο κεντρικός, όμως, πυρήνας της πολιτικής του ήταν η θέση, ότι η κρίση δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα, αλλά έχει τις ρίζες και τις αφετηρίες της στα καπιταλιστικά κέντρα και στις εκφυλιστικές λειτουργίες τους.

«Το πρόβλημα της Ελλάδας, είναι πρόβλημα της Ευρώπης», κραύγαζε ο πρώην πρωθυπουργός και «χρειάζονται μέτρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για ν΄ αντιμετωπισθεί…», επεσήμανε σ΄ όλους τους τόνους, σε κάθε ευκαιρία και ταξίδι του, πλην όμως, οι δεξιούρες της Ευρωζώνης επέμεναν στον τυφλοσούρτη της εσωτερικής υποτίμησης και μάλιστα, σε ποσοστά κατακρεούργησης !

΄Όταν, κάποιες από τις προτάσεις του Παπανδρέου έγιναν εκ των ουκ άνευ, όπως το κούρεμα των ομολόγων, οι ηγετίσκοι του Βορρά επανέφεραν ωμά και κάθετα το ζήτημα της σφαγιαστικής εσωτερικής υποτίμησης, στα αρχικά μέτρα και παρήγγειλαν το δεύτερο μνημόνιο.

Ο Παπανδρέου ανατράπηκε επειδή τόλμησε να ζητήσει την παρέμβαση του ελληνικού λαού στις εξελίξεις, μέσω του δημοψηφίσματος και τα μακριά χέρια της Μέρκελ και του Σαρκοζί, στην επιχείρηση ανατροπής του, ήταν ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος.

Ο στόχος διττός : γκρέμισμα του Γ. Παπανδρέου και διάλυση του ΠΑΣΟΚ ! Τα κατάφεραν και τα δυο !...

΄Ετσι άνοιξε ο δρόμος, για την υλοποίηση της σφαγιαστικής πολιτικής ενάντια στον καταταλαιπωρημένο εργαζόμενο λαό, τους συνταξιούχους, τους αγρότες κι όλα τα μη προνομιούχα στρώματα.

Η πολιτική της πτώχευσης των ελλήνων, για να μην πτωχεύσει, τάχα, η Ελλάδα, είναι το διαβατήριο για ν΄ αποκτήσει ο Αντωνάκης και οι κολαούζοι του, την εμπιστοσύνη της Μέρκελ. Για να βρεθεί, δε, σ΄ αυτή τη θέση, του dealer, δηλαδή, των πιο άγριων και καταστροφικών σχεδίων της τρόϊκας, ο Αντωνάκης έδωσε, επί τρία χρόνια, ένα αξεπέραστο ρεσιτάλ ψευτιάς και παραπλανητικής συμπεριφοράς, τόσο κατά του Γ. Παπανδρέου και των κυβερνήσεών του, όσο και απέναντι στον ελληνικό λαό, με τα κούφια λόγια του και τις αισχρές προεκλογικές του μπούρδες !...

Και τώρα, δεν χάνει ευκαιρία που να μην επαναλαμβάνει, πως θα κρατήσει όλες τις υποσχέσεις προς τους δανειστές, παίρνοντας ΟΛΑ τα σφαγιαστικά μέτρα. Για τις υποσχέσεις προς τον ελληνικό λαό, τσιμουδιά !

Αυτό είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο οφείλει ο καθένας να δει και να εκτιμήσει τις τρέχουσες, αλλά και τις επερχόμενες εξελίξεις…

Υ.Γ. Για όσους εξυπνάκηδες αποπειραθούν να βάλουν ζήτημα αξιοπιστίας και του Παπανδρέου, αναμασώντας το "λεφτά υπάρχουν", κυκλοφορούν όλες οι μελέτες και τα δημοσιεύματα, για το ύφος της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Ας τα λουστούν !...logoplokies.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: