30.8.12

Παπανδρέου: Σας ευχαριστώ...


Αμέσως μετά την εκλογή του ως προέδρου Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Γιώργος Παπανδρέου από το Κέιπ Τάουν, όπου πραγματοποιείται το 24ο Συνέδριο της Οργάνωσης, ευχαρίστησε τους Συνέδρους και ανέφερε πως "η εκλογή αυτή, είναι... μια ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, στο έργο που έχει γίνει, αλλά και στο έργο που έχουμε μπροστά μας".
Διαβάστε ολόκληρη την δήλωσή του:

"Ευχαριστώ όλους σας, όλους τους Συνέδρους, για την εκλογή μου ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς".

Η εκλογή αυτή, είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, στο έργο που έχει γίνει, αλλά και στο έργο που έχουμε μπροστά μας. Ένα έργο με το οποίο η Σοσιαλιστική Διεθνής, έχει ενεργό, παρεμβατικό λόγο και ρόλο στις εξελίξεις, σε μια κρίσιμη εποχή, που τα προβλήματα δεν περιορίζονται, δεν "χωράνε" στα όρια των εθνικών συνόρων.

Είναι προβλήματα που αφορούν την παγκόσμια οικονομία, μια κρίση οικονομική που αγγίζει τους πάντες στον κόσμο, είναι προβλήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, τις μεγάλες ανισότητες, τη συγκέντρωση πλούτου και εξουσίας στα χέρια λίγων, πέρα από τις δυνατότητες και τους ελέγχους των εθνικών θεσμών.

Αυτή η σύνθετη πραγματικότητα, αναδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη ισχυρότερης συνεργασίας μεταξύ όλων των προοδευτικών δυνάμεων, των προοδευτικών κομμάτων, των γυναικών, των νέων, για την αλλαγή αυτού του μοντέλου οικονομικής διαχείρισης που κυριαρχεί σήμερα παγκοσμίως. Για να μπορέσουμε απο κοινού, με αλληλεγγύη και με κατανόηση ο ένας για τον άλλον, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, να σφυρηλατήσουμε μια ισχυρή συμμαχία ώστε να προωθήσουμε τις προοδευτικές προτάσεις με δυναμισμό και αποφασιστικότητα.

Το γεγονός ότι σήμερα περισσότερα από 60 κόμματα ζητούν να γίνουν μέλη στην Οργάνωσή μας, δεν δείχνει απλώς το ενδιαφέρον τους για το έργο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά αναδεικνύει και τον δυναμικό ρόλο που διαδραματίζει όλο και περισσότερο η μεγαλύτερη πολιτική Οργάνωση της υφηλίου.

Η Οργάνωσή μας, η Σοσιαλιστική Διεθνής, παραμένοντας σταθερή στις αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης, στον αγώνα για την πράσινη ανάπτυξη, θα μεταρρυθμίζεται, θα προσαρμόζεται με σταθερότητα στις αρχές της στις απαιτήσεις των καιρών, ώστε να γίνει ακόμη πιο συμμετοχική, ακόμη πιο αποτελεσματική, ενισχύοντας τις δυνάμεις της, πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητες της.

Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλους τους Συνέδρους, γιατί πιστεύω ότι, αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης με την επανεκλογή μου στη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι και μια ψήφος συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό λαό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται λόγω της κρίσης, αλλά βεβαίως και των αντιλήψεων που κυριαρχούν στην Ευρώπη, στη διεθνή σκηνή, για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι σίγουρα μια ψήφος αλληλεγγύης στους Έλληνες, αλλά και σε όλους τους λαούς που πλήττονται από την συντηρητική πολιτική που κυριάρχησε μετά από τη μεγάλη κρίση του 2008.

Μια συντηρητική πολιτική, που ακόμη δεν έχει κατανοηθεί πόσα προβλήματα, τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει σε μεγάλα κοινωνικά στρώματα, σε μεγάλους πληθυσμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια πολιτική που δεν "φέρνει" λύσεις, την ώρα που απαιτείται επένδυση στον άνθρωπο, απαιτούνται επενδύσεις στην ανάπτυξη και μείωση των τεράστιων ανισοτήτων. Δεν απαντά στα πραγματικά προβλήματα, στις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση, αλλά και στα προβλήματα που προκάλεσε η ίδια η κρίση.

Σας ευχαριστώ και πάλι και δεσμεύομαι να συμβάλω ουσιαστικά στη συνεργασία μας, στην οποία και προσβλέπω".

Δεν υπάρχουν σχόλια: