5.8.12

Μεγάλη πυρκαγιά με νεκρό στην Ισπανία ...


Ένα μέλος μιας μονάδας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων των ισπανικών ένοπλων δυνάμεων που συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς στην δυτική Ισπανία βρήκε το θάνατο χθες σε... τροχαίο δυστύχημα, καθώς το φορτηγό στο οποίο επέβαινε βγήκε από τον δρόμο, αναποδογύρισε και κατέληξε από το δρόμο, σε ένα λόφο, περίπου 300 μέτρα χαμηλότερα, ανέφερε ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού. Τρεις ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι στρατιωτικοί λάμβαναν μέρος στις προσπάθειες περίπου 450 πυροσβεστών που κινητοποιήθηκαν χθες για να αντιμετωπιστεί η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στην περιοχή Εστρεμαδούρα, κοντά στα σύνορα με την Πορτογαλία.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι η προσπάθεια να κατασβεστεί η φωτιά, που μαίνεται σε δύο μέτωπα, δυσχεράνθηκε από τους ισχυρούς ανέμους. Χθες οι αρχές ανέπτυξαν 13 ελικόπτερα και 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair.

Πυροσβέστες συνέχιζαν να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στην διάρκεια της νύχτας.

Εκπρόσωπος των τοπικών αρχών που ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει πόση είναι η έκταση που έχει απανθρακωθεί. Περίπου 300 άνθρωποι που βρίσκονταν σε ένα κάμπινγκ χρειάστηκε να απομακρυνθούν από αυτό την προηγουμένη.

Οι δασικές πυρκαγιές είναι εξαιρετικά πολλές και καταστροφικές φέτος στην Ισπανία, όπου ο χειμώνας ήταν ο ξηρότερος των τελευταίων περίπου 70 ετών. Η καταστροφικότερη ως τώρα ήταν αυτή στην Βαλένθια, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, που είχε απανθρακώσει 50.000 εκτάρια. Την 22α Ιουλίου, πυρκαγιά είχε σαρώσει την βορειοανατολική επαρχία της Καταλονίας, στοιχίζοντας τέσσερις ζωές.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: