27.8.12

Στο επίκεντρο, Ελλάδα και Ισπανία ...


Με τον Γάλλο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί θα συναντηθεί στο Βερολίνο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με την αντιμετώπιση της κρίσης σε Ισπανία και Ελλάδα, να αναμένεται να κυριαρχήσουν στη συνάντηση των δύο ανδρών.

Με ... τον Γάλλο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, θα συναντηθεί στο Βερολίνο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με την αντιμετώπιση της κρίσης σε Ισπανία και Ελλάδα, να αναμένεται να κυριαρχήσουν στη συνάντηση των δύο ανδρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υπουργός, έχει μόλις το περασμένα Σάββατο επαναλάβει την αντίθεσή του στο να δοθεί η διετής επιμήκυνση στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής. Ωστόσο, στη γερμανική κυβέρνηση έχει αλλάξει το κλίμα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις επίσημες δηλώσεις.

Οι συζητήσεις οπωσδήποτε θα περιστραφούν στην περίπτωση της Ισπανία η οποία αναμένεται ότι πρόκειται να ζητήσει πλήρες πακέτο στήριξης, καθώς συνεχίζονται οι πιέσεις στη χώρα από πλευράς αγορών. Για την παροχή βοήθειας σε μία οικονομία με το μέγεθος της ισπανικής, πολλά είναι τα τεχνικά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν για να μπορέσει να εξασφαλιστεί η στήριξή της.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: