5.8.12

Ακης: «Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα»...


Έτοιμος να μιλήσει για όλους και για όλα είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός σε συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής" «καρφώνει» το ξάδερφο του Νίκο Ζήγρα για τις off shore εταιρείες.

«Σας πληροφορώ ότι... δεν υπάρχει τίποτα εις βάρος μου στην Δικαιοσύνη. Με ψάχνουν τα τελευταία δυο χρόνια για οτιδήποτε. Ουδεμία σχέση έχω με τις εξωχώριες εταιρίες. Πώς λέτε ότι ταυτοποιήθηκε η ύπαρξη τους με εμένα; Από που προκύπτει; Επειδή το είπε ένας από τους κατηγορούμενους για να βγει από την φυλακή; Αυτό που είναι αλήθεια και κανείς δεν το αμφισβητεί - είναι ότι οι offshore έχουν ταυτοποιηθεί με τον Ζήγρα. Εξάλλου ο ίδιος δήλωσε υπεύθυνα στην Κύπρο και στην Αθήνα, από το 2000, ότι η επενδυτική του δραστηριότητα γινόταν με την Torcaso. Aυτός που δεν είχε ιδέα τότε ήμουν εγώ, που τόσα χρόνια αργότερα πληροφορήθηκα για τις δραστηριότητες αυτές, που δεν με αφορούσαν».

Υποστηρίζει επίσης ότι λόγω της ασθένειας του ο Νίκος Ζήγρας έκανε μια συνειδητή επιλογή για τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης:

«Δεν άντεξε τον ασφυκτικό περιορισμό στον οποίο εξαναγκάστηκε από την ανακριτική αρχή και αποφάσισε να επικυρώσει όλα όσα του παρουσιάστηκαν ως ένα αληθοφανές σενάριο. Σας πληροφορώ ότι ο εξάδελφός μου ήταν ένας βαριά άρρωστος άνθρωπος από πολλά χρόνια».

Ο πρώην υπουργός που βρίσκεται προφυλακισμένος στο Κορυδαλλό για την υπόθεση των υποβρυχίων δηλώνει έτοιμος να μιλήσει ενώπιον του δικαστηρίου.

«Ασφαλώς γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα και τον ρόλο που έπαιξαν όλοι. Όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε. Εγώ σήμερα όχι μόνον κρίνομαι, αλλά έχω ριχτεί σε ένα σύγχρονο «Κολοσσαίο» που επέβαλαν πολιτικές σκοπιμότητες. Θα έρθει η σειρά μου να κρίνω. Με την ανάδειξη όλης της αλήθειας, ώστε ο καθείς να αναλάβει τις ευθύνες που πραγματικά του αναλογούν».

Ο πρώην υπουργός δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη σύζυγό του.

Ζητάτε την αποφυλάκιση της συζύγου σας και λέτε ότι για όλα έχετε εσείς την ευθύνη. Πως όμως δικαιολογούνται οι πολυτελείς δαπάνες της, από που νόμιζε ότι προέρχονταν αυτά τα χρήματα;

«Η κατάσταση της υγείας της γυναίκας μου, δείχνει να είναι εκτός ελέγχου. Είναι απαράδεκτη η άρνηση του ανακριτή και του εισαγγελέα να επιτρέψουν την αναγκαία ψυχιατρική και ιατροδικαστική εξέταση της. Η προφυλάκισή της είναι πέρα για πέρα παράνομη και καταχρηστική. Ούτε μέλος εγκληματικής οργάνωσης υπήρξε η γυναίκα μου ούτε ύποπτη φυγής είναι. Το μόνο που θέλει είναι να βρεθεί κοντά στο ανήλικο παιδί μας. Δεν χρειαζόταν αυτή η σκληρότητα. Η στέρηση της ελευθερίας της κρύβει μεγάλη εμπάθεια στο πρόσωπό μου. Οτιδήποτε συμβεί, ανακριτής και εισαγγελέας θα έχουν προσωπική ευθύνη».
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: