12.9.12

«Παραλύει» η Δικαιοσύνη από τις 17 Σεπτεμβρίου, λόγω αποχής των δικαστικών...


Εικοσαήμερη αποχή από της 17 Σεπτεμβρίου, λόγω των σχεδιαζόμενων περικοπών των αποδοχών τους, αποφάσισαν οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώνοντας τη φωνή τους με εκείνη των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που έχουν ήδη κηρύξει εξαήμερη αποχή.

Ειδικότερα, οι...
δικαστές του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου αποφάσισαν από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και έως τις 6 Οκτωβρίου να κατεβαίνουν από τις έδρες στις 10:30 έως τη λήξη του ωραρίου στις 3:30.

Παράλληλα, το 20ήμερο αυτό διάστημα αναστέλλεται η δημοσίευση αποφάσεων, όπως επίσης αναστέλλεται η έκδοση πράξεων και πρακτικών προληπτικού ελέγχου συμβάσεων μεγάλων έργων και προμηθειών.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ήδη αποφασίσει εξαήμερη αποχή από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και οι δικαστές θα κατεβαίνουν από τις έδρες στις 10 πμ έως το τέλος του ωραρίου τους.

Επίσης, στο εξαήμερο αυτό, δεν θα γίνεται καμία δημοσίευση απόφασης ποινικού και πολιτικού δικαστηρίου.

Μεθαύριο, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, συνέρχονται οι διοικητικοί δικαστές για να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ την ερχόμενη Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012, τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος θα λάβουν και αυτά τις σχετικές αποφάσεις τους...
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: