22.9.12

Εκτός Τειρεσία όσοι μπήκαν μετά το 2009...

Ειδική ρύθμιση για τους πολίτες που μπήκαν στην «μαύρη λίστα»του Τειρεσία από το 2009 και μετά σχεδιάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες.
Εξετάζεται το σενάριο να δοθεί η χορήγηση «αμνηστίας» η οποία θα αφορά όσους έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, εξοφλώντας τις οφειλές τους
Το μέτρο αυτό...
σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» θα ισχύσει έως και το 2014 και σύμφωνα με τις τράπεζες θα λειτουργεί ως επιβράβευση εκείνων που παρά τις δυσκολίες που συνάντησαν ανταποκρίθηκαν στην αποπληρωμή των οφειλών τους.
Η ολοκληρωμένη πρόταση των τραπεζών αναμένεται να κατατεθεί στην κυβέρνηση την εόμενη εβδομάδα και θα προβλέπει και πρόταση για τους δανειολήπτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι εγκαταλείπεται η πρόταση για μείωση των δόσεων που πληρώνει ο δανειολήπτης κάθε μήνα στο 30% του μισθού του και η ρύθμιση θα προβλέπει μείωση της μηνιαίας δόσης κατά 30%.
Με τον τρόπο αυτό μειώνεται το βάρος της μηνιαίας δόσης για τους δανειολήπτες, χωρίς παράλληλα να επιβαρύνονται υπέρογκα οι κεφαλαιακές ανάγκες για τις τράπεζες, που ούτως ή άλλως έχουν υπολογιστεί στα 50 δισ. ευρώ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: