5.9.12

Νέος φόρος-σοκ στα ακίνητα από το 2013...


Την επιβολή ενιαίου φόρου κατοχής ακίνητης περιουσίας σε 5,6 εκ. φυσικά και 1 εκ. νομικά πρόσωπα με στόχο την είσπραξη εσόδων ύψους τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, από το 2013 και μετά, προβλέπουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την... αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Οπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο νέος αυτός ενιαίος φόρος θα αντικαταστήσει δύο ισχύοντες σήμερα φόρους ακινήτων: το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, το οποίο επιβάλλεται μόνο στα κτίσματα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος βαρύνει κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα.

Επιπλέον, όμως, ο νέος αυτός φόρος θα επιβάλλεται και σε ακίνητα που σήμερα φοροαπαλλάσσονται, όπως είναι οι αγροί, τα αγροτεμάχια και οι λοιπές εκτός σχεδίων πόλεων ή οικισμών εκτάσεις γης. Στον ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας θα υπάγονται ακόμη και οι εκτάσεις στις οποίες έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά! Τα μόνα ακίνητα που θα απαλλάσσονται από το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων θα είναι οι αγροτικές εκτάσεις, οι οποίες ανήκουν σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και καλλιεργούνται.

"Ελεύθερος Τύπος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: