10.9.12

Απεργούν οι δάσκαλοι στο Σικάγο ύστερα από 25 χρόνια...


Αντιδρούν στο ζήτημα της αξιολόγησης και της μονιμότητας...
Σε απεργία κατεβαίνουν σήμερα Δευτέρα οι δάσκαλοι του Σικάγο, για πρώτη φορά ύστερα από 25 χρόνια. Θυμίζουμε ότι το Σικάγο είναι η εκλογική περιφέρεια του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και δήμαρχος είναι το...
πρώην δεξί του χέρι, Ράμ Εμάνιουελ.

Περισσότεροι από 26.000 δάσκαλοι αναμένεται να συμμετάσχουν στην απεργία. Οι γονείς βρίσκονται σε συνεννόηση με τις σχολικές αρχές για να βρουν πώς θα απασχολούνται 400.000 μαθητές τις μέρες που θα διαρκέσει η απεργία στην τρίτη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια των ΗΠΑ.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων και τις τοπικές σχολικές αρχές κατέρρευσαν την Κυριακή λόγω διαφωνιών σε ζητήματα όπως η ασφάλεια των θέσεων εργασίας και η αξιολόγηση των δασκάλων.

«Ηταν επιλογή τους να απεργήσουν. Είναι μια άχρηστη απεργία, θα μπορούσε να αποφευχθεί και είναι λάθος», δήλωσε ο Εμάνιουελ.

Οι γονείς αναρωτιούνται πόσο πίσω θα μείνουν οι μαθητές λόγω της απεργίας και τι θα κάνουν τα παιδιά τους όσο αυτοί θα βρίσκονται στη δουλειά. Οι σχολικές αρχές δήλωσαν ότι θα ανοίξουν 140 σχολεία από τις 8.30 το πρωί ως τις 12.30 το μεσημέρι προκειμένου τα παιδιά να φάνει πρωινό και μεσημεριανό σε περιοχές όπου πολλοί μαθητές λαμβάνουν δωρεάν γεύματα.

Ένα από τα κυριότερα σημεία διαφωνίας είναι το νέο σύστημα αξιολόγησης των δασκάλων το οποίο ο συνδικαλιστικός φορέας των εκπαιδευτικών υποστηρίζει ότι βασίζεται υπερβολικά στα αποτελέσματα των μαθητών στις εξετάσεις. Η πρόεδρός τους, Κάρεν Λούις, δήλωσε ότι το σύστημα αυτό είναι άδικο για τους δασκάλους γιατί δεν συνυπολογίζει εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν τις επιδόσεις των μαθητών, όπως η φτώχεια και η βία. Πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση μπορεί να κοστίσει την δουλειά 6.000 δασκάλων στην επόμενη διετία....

Δεν υπάρχουν σχόλια: