25.9.12

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Στις 26 Σεπτέμβρη δε γυρίζει προπέλα...


.skopelos-news.blogspot
Στους καταπέλτες κατεβαίνουν στις 26 Σεπτέμβρη οι ναυτεργάτες με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης 25 Σεπτέμβρη και θα λήξει στις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Για τα ..
.ρυμουλκά η απεργία θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της 26ης Σεπτέμβρη.
ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Ενωση Μαγείρων), ΠΕΠΡΝ (Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών), ΠΕΣ/ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών σε κοινή τους ανακοίνωση καλούν τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Για την περιφρούρηση της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά καλούν σε προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Χαρακτηρίζουν πρόκληση την προσπάθεια των εφοπλιστών να εμφανιστούν «μεγάλοι ευεργέτες» όταν αυτοί και η πολιτική που τους στηρίζει «είναι υπαίτιοι της μαζικής ανεργίας των ναυτεργατών, της χρεοκοπίας του ΝΑΤ, της διάλυσης του Οίκου Ναύτη, της όξυνσης των προβλημάτων της ναυτεργατικής οικογένειας». «Οι εκπρόσωποι της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας από κοινού με τη συγκυβέρνηση προωθούν νέο πακέτο αντιναυτεργατικών μέτρων για την ενίσχυση της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου», όπως είναι η κατάργηση της 10μηνης επάνδρωσης και δρομολόγησης των ακτοπλοϊκών πλοίων, που θα έχει δραματικές συνέπειες και για τους νησιώτες.
Τονίζουν την ανάγκη η απεργία αυτή να γίνει εφαλτήριο νέων αγώνων, καλούν ναυτεργάτες και εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση», τις δυνάμεις δηλαδή του «κοινωνικού εταιρισμού», και τονίζουν: «Το μέλλον μας να μην το θυσιάσουμε στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Χωρίς εργάτες δε βγάζει κέρδη το κεφάλαιο, η κινητήρια δύναμη είμαστε εμείς, είναι η τάξη μας, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής, να διώξουμε τους δυνάστες, το κεφάλαιο, για μια κοινωνία που θα υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: