28.9.12

Τέντες: Κατηγορούμενοι οι δημοσιογράφοι που δημοσιοποίησαν τη λίστα με τους 32..

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση αρχίζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα 32 πολιτικά πρόσωπα ή αξιωματούχους που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.

Την εντολή έδωσε πριν από λίγο ο... εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες που ζητά να εντοπιστεί ποιος υπάλληλος διέρρευσε τη λίστα και ο οποίος θα βρεθεί κατηγορούμενος για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ενώ για ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα θα βρεθούν οι δημοσιογράφοι που δημοσιοποίησαν τη λίστα.

Στην εντολή του προς την εισαγγελέα Ελένη Ράικου, ο κ. Τέντες της στέλνει και σημερινές εφημερίδες που δημοσιοποιούν τη λίστα με τους 32 και σημειώνει: «ότι συνεχίζεται η διαρροή στοιχείων μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης υπόθεσης με φερόμενους ως ελεγχόμενους πολιτικούς αξιωματούχους όπως και βουλευτές που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Με αυτό τον τρόπο συνεχίζεται η προσβολή βασικών κανόνων της ποινικής προδικασίας, παραβιάζεται η μυστικότητα της ανάκρισης, πράγμα που οδηγεί σε ηθική μείωση των ελεγχόμενων κάτι απαράδεκτο αλλά και επικίνδυνο για την πολιτική ομαλότητα».

Ο ανώτατος εισαγγελέας διευκρινίζει ότι ακόμη κι αν δεν βρεθούν οι υπάλληλοι που διέρρευσαν τη λίστα με τα 32 ονόματα, πρέπει να γίνει η προκαταρκτική για τους δημοσιογράφους και μάλιστα για εκείνους που πρώτοι δημοσιοποίησαν τη λίστα.


crime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: