12.9.12

Πρόστιμα ύψους 51.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ...


Πρόστιμα συνολικού ύψους 51.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του.
Το υψηλότερο πρόστιμο επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA για την εκπομπή «Αλ Τσαντίρι», που προβλήθηκε την 1η Μαϊου 2012, κατά την προεκλογική περίοδο. Σύμφωνα με...
την απόφαση του ΕΣΡ από τον παρουσιαστή της εκπομπής έγινε έμμεση προβολή των υποψηφίων βουλευτών Ελένη Γερασιμίδου και Παύλου Χαϊκάλη, οι οποίοι συμμετείχαν σε σατιρικό σκετς . Παράλληλα, το ΕΣΡ έκανε σύσταση στην ίδια εκπομπή για χρήση απρεπούς γλώσσας από την ηθοποιό Χρ. Ρώπα.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Λάρισας επειδή πρόβαλε τρεις φορές αντί για δύο υποψήφια βουλευτή.

Για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον ραδιοφωνικό σταθμό Λάρισας «Παλάς», ενώ με το ίδιο ποσό των 3.000 ευρώ επιβλήθηκε πρόστιμο στο ραδιοσταθμό «Βελήκα» Λάρισας, επειδή δεν απέστειλε ζητηθέντα στοιχεία από το ΕΣΡ για τη ροή προγράμματός του.

Τέλος, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε την οριστική διακοπή και ανάκληση της βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας για τους ραδιοσταθμούς «Ράδιο Πρώτος» Φθιώτιδας επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργούσε και «Ράδιο Ταϋγετος» Λακωνίας, επειδή εξέπεμπε χωρίς διακριτικό τίτλο, ενώ δεν απέστειλε και στοιχεία που του είχαν ζητηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: