18.9.12

"Λιμνάζουν" τα χρήματα του "Ταμείου Μολυβιάτη" εδώ και 5 χρόνια...


Να δοθούν τα χρήματα του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ταμείο Μολυβιάτη) που παραμένουν «κλειδωμένα», προκειμένου να ενισχυθούν περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 , ζητά με ερώτησή του ο....


Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος.

Ο βουλευτής Ευβοίας τονίζει ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, βιώνεται στην πλέον έντονη μορφή της από τους πολίτες οι οποίοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και 5 χρόνια μετά, δεν έχει φτάσει ακόμα σ’ αυτούς ούτε η βοήθεια που το κράτος τους υποσχέθηκε αλλά ούτε τα χρήματα που οι συμπολίτες τους εμπιστεύθηκαν στο κράτος να διαχειριστεί και να τους τα αποδώσει.

«Είναι εγκληματικό 5 χρόνια μετά και υπό τις σημερινές συνθήκες να λιμνάζουν χρήματα στα ταμεία του Υπουργείου Οικονομικών και να μην αποδίδονται στους πολίτες που τα έχουν ανάγκη» υπογραμμίζει ο κ. Μαρκόπουλος και προσθέτει :

«Ειδικότερα, η Εύβοια παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας της χώρας και οι πληγέντες κάτοικοι της από τις πυρκαγιές του 2007 παραμένουν δυσαρεστημένοι από την αναποτελεσματικότητα και την χρονική καθυστέρηση με την οποία η Ελληνική πολιτεία πραγμάτωσε την αρωγή της και αναμένουν εναγωνίως την βοήθεια της.

Πέραν της απόδοσης της οφειλόμενης βοήθειας από το κράτος στους πληγέντες, τα έργα ανάπτυξης των πληγεισών περιοχών θα δώσουν εργασία και αναπτυξιακή ανάσα στην πεθαμένη οικονομία της περιοχής»...
planet-greece.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: