8.9.12

Θέατρο κινητοποιήσεων η 77η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης...


Σε «θέατρο κινητοποιήσεων» μετατρέπεται το Σάββατο η «τραυματισμένη» από την κρίση 77η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη - αστραπή (θα τελέσει στις 10 το πρωί τα εγκαίνια χωρίς την... καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς και τη συνέντευξη Τύπου) μετά από αίτημα των ίδιων των φορέων της πόλης.

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βρίσκονται τρεισήμισι χιλιάδες αστυνομικοί. Στις 12 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία του Λευκού Πύργου οι ένστολοι. Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο ίδιο σημείο προγραμματίζει συγκέντρωση το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματος.

Xωριστό συλλαλητήριο από τη ΓΣΕΕ διοργανώνει το ΠΑΜΕ, κάτι που προκάλεσε την έντονη ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση έχει προγραμματίσει κινητοποίηση για τις 18:00 στο Σιντριβάνι, ενώ την ίδια ώρα στην Καμάρα θα γίνει συλλαλητήριο από τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Την Κυριακή, στις 10:00, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση ταμείων ενώ μία ώρα αργότερα θα πραγματοποιήσει ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός».

Σημειώνεται ότι η εφετινή ΔΕΘ είναι ο «καθρέπτης» των συνεπειών της κρίσης, με τον αριθμό των συμμετοχών στην έκθεση να έχει συρρικνωθεί κατά 50% σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Απροσπέλαστο θα είναι για τους αυτοκινητιστές το κέντρο της Θεσσαλονίκης από το μεσημέρι του Σαββάτου, 8 Σεπτεμβρίου, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα τεθούν σε ισχύ εξαιτίας των διαδηλώσεων για τα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το Σάββατο από τις 14.00 και μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων θα απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

Λ.Στρατού , από Καυτατζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
Γ΄ Σεπτεμβρίου , από Μ. Ανδρόνικου μέχρι Εγνατία.
Βασ. Όλγας , από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.
Βασ. Γεωργίου , από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.
Λεωφ. Νίκης , καθ’ όλο το μήκος της.
Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της.
Κων/νου Καραμανλή , από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
Εγνατία , από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
Εθν. Αμύνης , από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.
Κασσάνδρου , καθ’ όλο το μήκος της.
Προξένων , καθ’ όλο το μήκος της.
Φιλήμονος Δραγούμη , από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου.
Τσιμισκή , καθ’ όλο το μήκος της.
Αγ.Δημητρίου , από Λαγκαδά μέχρι Φιλήμονος Δραγούμη.

Σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, από Ανατολικά προς Δυτικά μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού καθώς και από τη Λ. Νίκης, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: